Obavijesti

News

Komentari 169

Kardinali ne žele Ratzingera u Vatikanu: Bit će samo smetnja

Kardinali ne žele Ratzingera u Vatikanu: Bit će samo smetnja
5

Favorit za nasljednika, kardinal iz Gane, 64-godišnji Peter medijima je već opisao svoje papinstvo. Kazao je da bi to bio njegov najveći životni izazov, ako ga izaberu

VIDEO

Na papu Benedikta XVI. stvara se pritisak da ode iz Rima nakon umirovljenja kako se ne bi miješao u rad svog nasljednika, doznaje Daily Mail

Sve je više dokaza o zabrinutosti nekoliko kardinala koji ne žele da Ratzinger nakon umirovljenja živi i radi u Rimu, odnosno u stanu unutar vatikanskih zidina. Zgrada u kojoj bi trebao živjeti sagrađena je 1992. godine, a u njoj su bile smještene časne sestre. 

Nakon objave o povlačenju na četverokatnici se provode intenzivni radovi i renoviranje kako bi se Ratzinger sa svojoj poslugom mogao useliti. Dio kardinala navodno strahuje da će Ratzingerova blizina ometati papinstvo novog poglavara katoličke Crkve. 

Kako piše ugledni talijanski list Corriere della Serra, neki kardinali vjeruju kako je Papina objava o povlačenju pogrešna te da bi trebao još jednom razmisliti. Predvodnik takve struje je nadbiskup Rino Fisichella. Corriere piše kako Fisichella zastupa i stav da bi Ratzinger trebao živjeti izvan vatikanskih zidina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još nije potpuno jasno kakav će biti status pape Benedikta XVI. nakon što odstupi 28. veljače u 20 sati, a komentator američkog National Catholic Reportera rekao je kako bi 'možda bilo najbolje da Benedikt preseli u neki samostan u rodnoj Njemačkoj'. 

Specijal: Odlazak Benedikta XVI.

Kardinal Turkson: Ako me izaberu, to će biti moj životni izazov

Kardinal iz Gane, 64-godišnji Peter Turkson, bio je jedan od prvih kandidata o kojemu su se mediji raspisali kao mogućem favoritu za novog Papu. U kratkom razgovoru s medijima pojasnio je kakvo bi moglo biti njegovo papinstvo.

Novi Papa će trebati zadržati čvrstu katoličku doktrinu, a istovremeno osigurati da Crkva ide ukorak s neprestanim promjenama koje se zbivaju u svijetu, rekao je kardinal Turkson

- Budem li izabran, to će biti moj najveći životni izazov. Trebat će zadržati čvrstu katoličku doktrinu, a istovremeno osigurati da Crkva ide ukorak s neprestanim promjenama koje se zbivaju u svijetu - rekao je Turkson koji bi, ako bude izabran, mogao biti prvi crni Papa u povijesti katoličke Crkve. Istaknuo je kako bi u svome radu želio ostaviti trag. 

- Svaki papa želi ostaviti svoj trag, ne želi ''obuti tuđe cipele'', već sam tražiti svoj put - kazao je kardinal Turkson. 

Dodao je i kako će prioritet novog Pape biti ponovna uspostava i popravljanje slike Crkve koja je teško narušena nedavnim skandalima.

- Za mene odabir pape iz južnih dijelova svijeta poput Afrike, Latinske Amerike ili Azije uopće ne bi bio iznenađenje. Crkva u Latinskoj Americi postoji dugo godina i ne možemo se pretvarati da vodstvo ne postoji - zaključio je Turkson. 

Inače, kardinal Peter Turkson bio jedan od miljenika pape Benedikta XVI., a i danas zauzima važno mjesto u rimskoj kuriji, piše The Australian.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.