Obavijesti

News

Komentari 32

Karlovac: Dvojicu HDZ-ovaca prijavili zbog lažnih diploma

Karlovac: Dvojicu HDZ-ovaca prijavili  zbog lažnih diploma
1

Navodi se i ime 'dobavljača' spornih diploma, također HDZ-ovca i predsjednika jednog temeljnog ogranka koji je obojici navodno omogućio papire o završenoj školi

VIDEO

Nakon nekoliko mjeseci Karlovac ponovno potresa nova afera lažnih diploma. Policija je navodno dobila anonimnu prijavu u kojoj su iznijete tvrdnje da dvoje ljudi zaposlenih u gradskoj upravi radi s lažnim diplomama. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Marijanu Stavljeniću, direktoru Hrvatskog radija Karlovac i Marijanu Bernardiću, gradskom komunalnom redaru. Obojica su istaknuti članovi HDZ-a. Navodno je u njihovim radnim knjižicama sporna stručna sprema više prometne škole. U anonimnoj prijavi se navodi i ime ''dobavljača'' spornih diploma, također HDZ-ovca i predsjednika jednog temeljnog ogranka koji je obojici navodno omogućio papire o završenoj školi.     

- Karlovačka policija provodi više kriminalističkih istraga vezano uz kaznena djela krivotvorenja službenih isprava - potvrdila je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard i napomenula da će javnost o rezultatima istrage biti obaviještena nakon njena dovršetka.

Gradonačelnik Damir Jelić je od obojice zatražio očitovanje, a doznajemo da je u petak ostavku na mjesto direktora radija podnio Marijan Stavljenić.    

- Dostavljena nam je anonimna prijava i odmah sam od obojice zatražio očitovanje. Direktor Hrvatskog radija Karlovac mi nije odgovarao već je u petak podnio neopozivu ostavku koju obrazlaže zdravstvenim stanjem. Od drugog djelatnika sam također tražio diplomu na uvid na što mi je kazao da je nema, no za njegovo radno mjesto je dovoljna i srednja stručna sprema. Ima svjedodžbu srednje stručne spreme, ali ćemo i za nju tražiti pravovaljanost od škole u kojoj je izdana - kazao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i dodao da je još u četvrtak poslao dopis kojim od svih zaposlenih rukovoditelja gradskih tvrtki traži diplome na uvid. 

Jelić je dodao da je razočaran zbog svega, a posebno jer se ovakvim ponašanjem mladim ljudima šalje loša poruka. Dodao je da će ubuduće prilikom zapošljavanja provoditi strože kontrole nad diplomama, no razočaran je jer su i ovim ljudima vjerovali.    

Ako se utvrdi da su diplome više škole upisane u radne knjižice uistinu lažne, Marijana Stavljenića bi se moglo teretiti i za kazneno djelo protupravnog stjecanja imovinske koristi, dok Bernardić radi na mjestu komunalnog redara za koje nije potrebna viša, već je dovoljna i srednja stručna sprema pa se niti nije okoristio lažnom diplomom. 

Karlovac su posljednjih mjeseci potresale dvije afere lažnih diploma i to slučaj krivotvorenja diplome Bernardice Topolnjak Halape koja je lažnom diplomom dobila posao u gradskoj tvrtki Toplana i posao pročelnice Ureda karlovačkog župana, te voditelja marketinga gradskog kazališta Zorin Dom, Gorana Đuraševića. Oboje su imali lažne diplome Ekonomskog fakulteta u Zagreba.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...