Obavijesti

News

Komentari 7

Karlovački gradski oci uz pivo i vino na duhovnoj 
obnovi

Karlovački gradski oci uz pivo i vino na duhovnoj 
obnovi
3

Kao na maturalcu: Karlovačke gradske tvrtke platile su autobus za 40 direktora, ravnatelja i gradonačelnikovih ljudi. Idu se duhovno uzdizati u samostan u BiH

VIDEO

Da se za male novce može otići na 500 kilometara udaljenu duhovnu obnovu najbolje pokazuje primjer karlovačkih gradskih glavešina. Njih 40-ak krenulo je u srijedu ujutro prema Hercegovini na duhovnu obnovu. Riječ je o direktorima javnih poduzeća, ravnateljima osnovnih i srednjih škola te ljudima iz ureda gradonačelnika Damira Jelića (HDZ). Oni su se, kao pravi srednjoškolci koji kreću na maturalno putovanje, opskrbili raznim alkoholnim pićima, grickalicama, sirevima, a ponijeli su i poklone. Sve skupa, bez hrane i pića za put, koštat će oko 7000 kuna.

Jedan dio troškova pokrivaju i dobrovoljni prilozi svih u autobusu, gradonačelnik ne zna točnu cijenu puta

- Glavna tema duhovnog seminara je zaista prigodna “Etičko sagledavanje profesionalnog rada”. Možda ih seminar produhovi i ukaže im da nije u redu svoje izlete plaćati novcem poreznih obveznika, kojim se financiraju gradske tvrtke. Gradonačelnik Jelić ne vidi ništa sporno u tome što se duhovna obnova organizira u susjednoj državi, a ne u nekom samostanu u Hrvatskoj.

- Naša je slobodna volja odabira gdje smatramo da ćemo biti najkvalitetnije, ajmo reći, usluženi. To vam je iza jednog brda, a da smo s druge strane brda bili bi u Hrvatskoj prema tome ne bi trebalo biti time opterećen. Nije to tako daleko. Jedan dio troškova je dobrovoljni prilog svih nas koji nije omeđen ni donjom ni gornjom granicom, to je dobra volja svih koji su u autobusu - kazao je Jelić koji će do petka “obnavljati svoj duh”.

Jelić ne zna koliko stoji putovanje

Jedan dio troškova pokriva nam karmelićanski samostan na Buškom jezeru, a drugi će platiti gradske tvrtke, rekao je gradonačelnik Jelić. Najam autobusa s vozačem stoji oko sedam tisuća kuna, a gradonačelnik Damir Jelić nije ni znao koliko košta prijevoz ‘pet, šest ili osam tisuća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"