Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Karlovački gradski oci uz pivo i vino na duhovnoj 
obnovi

Kao na maturalcu: Karlovačke gradske tvrtke platile su autobus za 40 direktora, ravnatelja i gradonačelnikovih ljudi. Idu se duhovno uzdizati u samostan u BiH

Kristina Štedul Fabac/VL
Foto: Kristina Štedul Fabac/VL
7 komentara

Da se za male novce može otići na 500 kilometara udaljenu duhovnu obnovu najbolje pokazuje primjer karlovačkih gradskih glavešina. Njih 40-ak krenulo je u srijedu ujutro prema Hercegovini na duhovnu obnovu. Riječ je o direktorima javnih poduzeća, ravnateljima osnovnih i srednjih škola te ljudima iz ureda gradonačelnika Damira Jelića (HDZ). Oni su se, kao pravi srednjoškolci koji kreću na maturalno putovanje, opskrbili raznim alkoholnim pićima, grickalicama, sirevima, a ponijeli su i poklone. Sve skupa, bez hrane i pića za put, koštat će oko 7000 kuna.

Jedan dio troškova pokrivaju i dobrovoljni prilozi svih u autobusu, gradonačelnik ne zna točnu cijenu puta

- Glavna tema duhovnog seminara je zaista prigodna “Etičko sagledavanje profesionalnog rada”. Možda ih seminar produhovi i ukaže im da nije u redu svoje izlete plaćati novcem poreznih obveznika, kojim se financiraju gradske tvrtke. Gradonačelnik Jelić ne vidi ništa sporno u tome što se duhovna obnova organizira u susjednoj državi, a ne u nekom samostanu u Hrvatskoj.

- Naša je slobodna volja odabira gdje smatramo da ćemo biti najkvalitetnije, ajmo reći, usluženi. To vam je iza jednog brda, a da smo s druge strane brda bili bi u Hrvatskoj prema tome ne bi trebalo biti time opterećen. Nije to tako daleko. Jedan dio troškova je dobrovoljni prilog svih nas koji nije omeđen ni donjom ni gornjom granicom, to je dobra volja svih koji su u autobusu - kazao je Jelić koji će do petka “obnavljati svoj duh”.

Jelić ne zna koliko stoji putovanje

Jedan dio troškova pokriva nam karmelićanski samostan na Buškom jezeru, a drugi će platiti gradske tvrtke, rekao je gradonačelnik Jelić. Najam autobusa s vozačem stoji oko sedam tisuća kuna, a gradonačelnik Damir Jelić nije ni znao koliko košta prijevoz ‘pet, šest ili osam tisuća.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message