Obavijesti

News

Komentari 83

Opet salmonela! Kaufland je povukao pureća prsa iz Italije

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele

VIDEO

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele, priopćila je u srijedu Hrvatska agencija za hranu.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače, da je subjekt u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska, tijekom postupka validacije roka trajanja proizvoda 'Pureća prsa', pakiranje cca 2,4 kg, LOT broj L05201477, s rokom valjanosti 10. prosinca 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, u predmetnom proizvodu utvrdio prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium. Slijedom navedenoga predmetni proizvod opoziva se s tržišta", navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za hranu.

U priopćenju Kauflanda također se navodi kako se prema nalogu Kontrole kvalitete iz prodaje povlače AiA pureća prsa u rinfuzi, oko 2,4 kg pakiranje.

"Zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella serovar Typhimurium navedeni proizvod povlači se sa čitavog hrvatskog tržišta", ističu iz Kauflanda.

Pozivaju sve kupce da proizvod s gore navedenim rokom valjanosti i LOTbrojem vrate u najbližu poslovnicu Kauflanda, naravno uz povrat novca i bez predočenja računa.

Iz Kauflanda napominju i kako se sporni rok trajanja/lot nalazio u prodaji od 30. studenog do 9. prosinca ove godine te kako tog artikla više nema u prodaji u Kauflandu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije