Obavijesti

News

Komentari 20

Kći joj ubio pijani vozač na pješačkom, a šef je krade

Kći joj ubio pijani vozač na pješačkom, a  šef je krade
10

Maru Jedličko (29) je vozač u stravičnoj nesreći teško ozlijedio. Dijagnosticirali su joj PTSP. Poslodavac joj za bolovanje duguje 15.000 kuna

VIDEO

Božićni vjenčić je na stolu, dječje igračke posvuda, no u kući obitelji Jedličko iz Paruževina kraj Zagreba veselja nema.
U ožujku ove godine Mara Jedličko (29) je s 5-godišnjom kćeri prelazila cestu na pješačkom prijelazu. Bile su 500-tinjak metara od kuće. Totalno pijani vozač nije kočio. Leonardu je ubio, a njezinu majku toliko teško ozlijedio da su svjedoci bili uvjereni kako je i ona mrtva. Poslodavac za kojeg je radila deset godina mjesecima joj ne želi plaćati bolovanje.
- Rekao mi je da mu ne dosađujem te da on neće nikoga kreditirati. Ne tražim nikakvu milostinju, samo ono što mi po zakonu pripada - prisjeća se i ne uspijeva zadržati suze.
Liječnici su Mari dijagnosticirali PTSP, a zbog ozljeda trpi velike bolove glave, kralježnice, noge. Ima vrtoglavice i samostalno ne može doći ni do liječnika. Rekli su joj da ne smije raditi nego mirovati, a prognozirali su joj da se na posao može vratiti tek za dvije-tri godine. Radila je za Marijana Vujevića, u sendvič baru Plavi u središtu Zagreba.
Imala je plaću od 2440 kuna. Šef joj do danas za bolovanje duguje oko 15.000 kuna.

'ŠTO BI ONA, MORA BITI SVJESNA DA RADI ZA PRIVATNIKA'
Platio mi je prva tri mjeseca, odnosno djevojke u računovodstvu jer je on bio na moru. Nakon što se vratio, napao ih je jer su mi dale plaću, objašnjava Mara Jedličko. Mjesecima pokušava razgovarati s vlasnikom sendvič bara Plavi u središtu Zagreba i objasniti da će mu HZZO novac od bolovanja vratiti. U rujnu joj je uplatio 1700 kuna i rekao da joj je to pozajmica. Marijan Vujević ima 15 zaposlenih. Na telefone nam se nije javljao, no razgovarali smo s njegovom suprugom.
- Pa znate, ona radi kod privatnika. Morala bi biti malo realnija. Ljudi nastoje putem novina svašta rješavati - prokomentirala je odbijajući reći svoje ime. Zaprijetila nam je i da ne spomenemo njezine riječi ili napišemo nešto loše o njezinu suprugu jer će nam ona... Tu se zaustavila.

KAKO ĆU ZA BOŽIĆ BEZ MOJE LEONARDE
Od tragedije Mara, kaže, ne spava. Proganja je to što kćer jedinicu nije uspjela vidjeti prije nego što su je pokopali.
- Sanjam je u bijeloj haljinici pa se probudim i na tren imam osjećaj da je živa, a sve to je samo noćna mora. Strah me i Božića. Kako ćemo to preživjeti bez nje - požalila nam se dok je pokazivala Leonardine igračke te fotografije lanjskog Božića. Žalosti je i to što poslodavac nikad nije pitao kako je ni od čega danas živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu