Obavijesti

News

Komentari 47

Kekin: U zagrebačkim školama neće biti nastave, tek čuvanje

Kekin: U zagrebačkim školama neće biti nastave, tek čuvanje
2

Pjevač Hladnog piva Mile Kekin dobio je od učiteljice svog djeteta da sutra u školama u Zagrebu nema nastave - već samo čuvanje. Kako stoji u poruci, to je odlučio sam Grad Zagreb

VIDEO

Od ponedjeljka su opet otvorene škole i vrtići. Najmlađi, čiji roditelji to dopuste, vraćaju se u školske klupe gdje će nakon skoro dva mjeseca nastave na daljinu, napokon imati i onu uživo. 

No, čini se da u Zagrebu djecu mogu ići u školu, ali u njoj neće imati nastavu, već samo organizirano čuvanje. Takvu poruku su od škole u koje ide njihovo dijete dobili Mile Kekin i njegova supruga Ivana, a proslijedio ju je i nama. 

 

- Otkad je objavljeno popuštanje mjera, naša se prvašica raduje povratku u školu. To nas uopće ne čudi jer ni jedan od nas nije adekvatna zamjena za učitelja i nemamo nikakvu ambiciju da to budemo. Spremili smo torbu, razgovarali o distanci i razmaku, rue peremo kao neurokirurzi, spremni smo za sutra ujutro! Na to hladan tuš, u pola 4 popodne, U razrednu WhatsApp grupu stiže proslijeđena poruka od učiteljice da prema odluci Grada, sutra u školi nema nastave - nego samo čuvanja - rekao nam je Kekin. 

- A nastava će se odvijati na daljinu! Valjda kad ona dođe iz škole, a mi s probe i iz bolnice? Argument za to je ustavno pravo sve djece na jednako obrazovanje, prema kojem 95 posto djece koja u školu ne idu, bilo zakinuto ukoliko bi ovih pet posto u školi dobilo nastavu. Iako je ustavno pravno na jednako obrazovanje bačeno kroz prozor uvođenjem online nastave - poručio je. 

Veliki vodič: Učenici će jesti u klupama, neće biti tjelesnog
Veliki vodič: Učenici će jesti u klupama, neće biti tjelesnog

- Što nas čeka sutra u školi? Tko kreira nastavu? Ministrica Divjak ili Milan Bandić? Tu školu kao porezni obveznici itekako plaćamo i naša djeca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje, a ne čuvanje. A svi zajedno imamo pravo na mirnu nedjelju popodne - a ne da ni večer prije početka nastave nemamo pojme hoće li nastave biti - poručio je. 

Divjak: Nastave mora biti 

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ipak ističe da nema čuvanja te da je za ravnatelje relevantna odluka Vlade, odnosno uputa Ministarstva koje kaže da nastave mora biti. 

- Čuvanje i zbrinjavanje djece je bilo do sada, ali ovdje je nastava i svi moraju organizirati nastavu na način da se udovolji svim onim uvjetima. Naše mjere za škole u Hrvatskoj su među najrestriktivnijima u Europi i djeca su nam toliko sigurna koliko smo im mi odrasli odgovorni i spremni osigurati uvjete bez dodatnih izlijetanja izvan koncepta koji je vrlo jasno opisan - rekla je Divjak za RTL

Naglasila je opetovano odgovornost odraslih i rekla da je i danas vidjela djecu vani po igralištima i spominjala je i trgovačke centre te je zaključila da ima puno više opasnosti izvan škole nego u školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.