Obavijesti

News

Komentari 18

Kerum dijeli srdele, nosi masku i bijele rukavice, svira Grdović: 'Fala van svima šta ste došli!'

Kerum dijeli srdele, nosi masku i bijele rukavice, svira Grdović: 'Fala van svima šta ste došli!'
3

- U sučeljavanjima bude puno riječi izrečeno koje običan čovik ne razumi. Narod oće radit i zaradit. Na tin nadmetanjima njih bar četvero bude koji primaju plaću od države - kaže Kerum.

VIDEO

Kerum dijeli srdele. Poklanja ih na proširenju uz cestu, ispred zatvorenog kioska u kvartu Brda gdje je živio kad je tek počinjao poslovni san. Splićani prilaze, ne poštuje se nikakav razmak, ali nose se maske. 

Kerum dijeli srdele. Na rukama mu bijele rukavice, a s velikih zvučnika pušta se Mladen Grdović: pjesma Dalmatinac sam. Kako otkuca zadnji takt, tako počne iznova. Nasnimljeni glas pjevača s liste HGS-a čuje se i nekoliko desetaka metara dalje.   

Kerum dijeli srdele. Oko njega stranački pripadnici nose majice s natpisima "može li se riba lovit online?" i "može li se poma sadit online?"

Kerum dijeli srdele i građani su presretni. Hvataju ga za ruke, dugo drže, gledaju ozareno i zahvaljuju. Otimaju se za te prozirne kese, a oni uporniji dobiju i majicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kerum dijeli srdele. Rame uz rame s Igorom Stanišićem, predsjednikom Gradskog vijeća grada Splita i članom njegove šire obitelji.

Kerum dijeli srdele i jednom rukom dodaje vrećicu s mrtvom ribom, drugom pažljivo skida masku i okreće se ka mikrofonima i kamerama. Oni ga spremno čekaju. 

- Dragi novinari, fala šta ste došli! Dijeljenjen srdela i pomidora obić ćemo splitske kvartove i sela da pokažemo da se živit može i od naše proizvodnje! 

Kad uđete u Sabor, koji ćete zakon prvi pogurati? - pitaju novinari. 

- Da se 80 posto hrvatskih proizvoda plasira u naše trgovine, to je već Češka uvela. Da država mora otkupiti količine koje OPG-ovi proizvedu! 

A što želite poručiti ovim majicama?   

- Da je bitna praksa, a ne teorija. Teorije je puno. I filozofije. U nadmetanjima, u sučeljavanjima. Tu bude puno riječi izrečeno koje običan čovik ne razumi. Narod oće radit i zaradit, a teorije koje pričaju kolege ne stoje. Na tin sučeljavanjima njih bar četvero bude koji primaju plaću od države. Oni krizu nemaju. Mi imamo. 

Kerum dijeli srdele i u Splitu je običan lipanjski petak. Nebo je pretežno sunčano i aktivnih slučajeva u županiji je 25.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a