Obavijesti

News

Komentari 8

Kerum: Natječaj smo poništili jer nitko nije uplatio jamčevinu

Kerum: Natječaj smo poništili jer nitko nije uplatio jamčevinu
1

Razlog za poništavanje je krajnje jednostavan. Nitko od zainteresiranih strana u godinu dana nije uplatio jamčevinu za teren, kaže gradonačelnik Željko Kerum

VIDEO

Splitsko državno odvjetništvo sprema se pročešljati dokumentaciju o nezakonito poništenom javnom natječaju za gradsko zemljište te popričati s Gradonačelnikom Kerumom i njegovim zamjenikom Jurom Šundovom. Kerum i Šundov trebat će pojasniti zašto su poništili natječaj, za što je ovlašteno jedino Gradsko vijeće.

Šundov je već na sebe preuzeo odgovornost, rekavši da Kerum nije imao pojma o tome. Sporni je dokument potpisao on, koristeći se gradonačelnikovim faksimilom. Preporuku za poništenje je ispisala predsjednica gradske Komisije za natječaje Željka Kerum. Navodno je zabunom spis poslala na ured gradonačelnika umjesto na Gradsko vijeće. Gospođa Kerum nije nam mogla pojasniti razloge poništavanja natječaja, jer je na porodiljnom dopustu. Kerum je, uz napomenu da nije ništa znao o tome, dao objašnjenje. 

- Razlog za poništavanje je krajnje jednostavan. Nitko od zainteresiranih strana u godinu dana nije uplatio jamčevinu za teren - kaže gradonačelnik. Poduzetnica Marina Wallner međutim kaže da je uz ponuđenu kompenzaciju za teren na drugoj lokaciji, uplatila i polog od milijun kuna. Uz njenu tvrtku "Elanija" za 2000 četvornih metara građevnog terena se natjecala i "Prospekt gradnja". U pitanju je građevinska firma u vlasništvu Tončija Muše i vlasnika nautičkog sajma Vicenca Blagaića. 

- Grad mi je dužan višemilijunski iznos i zbog toga se sporimo na sudu. Ponudili smo im kompenzaciju na ime otpisa djela duga - kaže Tonči Muše. Natječaj nije isključivao mogućnost kompenzacije, pa je Muše Gradu umjesto jamčevine ponudio otpis dva milijuna kuna duga. 

- Nisam htio plaćati jamčevinu Gradu koji mi je dužan. Dužna mi je novac i Marina Wallner, a njime je platila svoj polog. Nisam lud da tri puta plaćam isti teren - ogorčen je Muše. Ne interesira ga kome će Grad prodati zemljište, jer se na ponovljeni natječaj sigurno neće prijaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku