News

Komentari 53

Kerum prebolio koronu i kreće u novu trku za Split: 'Mene narod hoće, nemam ja konkurencije'

Kerum prebolio koronu i kreće u novu trku za Split: 'Mene narod hoće, nemam ja konkurencije'

Vrijeme eksperimenata je prošlo i siguran sam da građani to znaju i da će građani u petom mjesecu, na dan izbora, znati što im je činiti, rekao je Željko Kerum

Teško je bilo, ali ne bi o tome pričao. Žao mi je mojih susjeda, dosta je njih u teškoj situaciji, a dosta je njih i umrlo. Treba se paziti poslije završetka korone ostaju posljedice i pitanje je dana kad opet može buknuti nešto novo. Rekao je to Željko Kerum u razgovoru za RTL Direkt uoči lokalnih izbora na kojima traži novu priliku da vodi Split.

- Prvo se treba riješiti pandemije. Vrijeme je poniznosti. Vrijeme je tuge. Puno naših sugrađana je bolesno, puno ih je umrlo. To je najbitnije, a sve drugo je manje bitno. Ali unatoč svemu tome, grad mora funkcionirati, treba se pripremati, vidjeti kako će završiti ova bolest i krenuti u drugi dio razvoja grada Splita. To smatram za sebe i za svoju političku opciju - rekao je. 

Nastavio je kako je osam godina bilo eksperimenata i da građani to ne žele te da ako netko priča o razvoju i ekonomiji treba biti ekonomist i znati raditi. 

-  Vrijeme eksperimenata je prošlo i siguran sam da građani to znaju i da će građani u petom mjesecu, na dan izbora, znati što im je činiti - rekao je.

Hvalio je premijera i Vladu te dodao da u Splitu trebaju biti javni radovi kako bi ljudi, koji bi inače otišli van, ostali ovdje. Dodao je da treba adekvatno platiti i medicinsko osoblje.

Misli i da bi se mogli mobilizirati hoteli, gdje bi bilo puno lakše bolesnicima. Na pitanje o konkurenciji rekao je: 

- Nemam ja konkurencije. Narod mene hoće i ja sam s narodom. Sve što narod odluči, ja ću prihvatiti.  Imam obavezu se kandidirati. Ako narod kaže: Budi naš vođa, završi stvari kao Zapadnu obalu, ja ću to napraviti. Ako ne, hvala dragom Bogu, samo da se riješiti ove bolesti.

Prihvaćen prijedlog proračuna Splita

Prijedlog proračuna grada Splita prihvaćen je večeras nakon cjelodnevne maratonske sjedn​ice Gradskog vijeća.

 Riječ je o prijedlog​u​ gradskog proračuna za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023..​ Za prijedlog proračuna je glasalo 19 vijećnika, a protiv ih je bilo sedam.​ Većina amandmana je odbijena.

 Gradonačelnik ​Andro Krstulović Opara ​je prije rasprave o prijedlogu proračuna gradskim vijećnicima rekao da je riječ o ​"​ogromnom iskoraku za Split​" podsjetivši da su naslijedili grad koji nije imao gradonačelnika i proračun. 

- ​Danas je naš proračun gotovo milijardu i 300 milijuna kuna. To je ogroman iskorak. Popravili smo blagajnu grada. Ova je godina bila uspješna, ​nismo zaustavili ​niti jednu investiciju koju smo započeli. Nastavljamo raditi te investicije, završavamo procese i ne želimo ostaviti nedovršene poslove - ​poručio je gradskim vijećnicima splitski gradonačelnik.

 Sjednica Gradskog vijeća, koja je započela jutros, nakratko ​je bila ​prekinuta zbog prijave županijskom Stožeru civilne zaštite da se tamo krše protuepidemijske mjere.​ Nakon što su sudionici preraspodijeljeni sjednica je nastavljena.

Najčitaniji članci