Obavijesti

News

Komentari 112

Kerum želi Split: A što bi tek bilo da sam dolazio na posao?

Kerum želi Split: A što bi tek bilo da sam dolazio na posao?
3

Aktualni gradonačelnik Splita želi još jedan mandat. U četvrtak je objavio svoju kandidiraturu, a za zamjenike je nominirao Jure Šundova, ali i Mariju Mladineo

VIDEO

Splitski gradonačelnik Kerum u četvrtak je u svom restoranu Benedikt objavio kako će pokušati zadržati titulu i iduće četiri godine. 

- Izabrao sam ovaj prekrasan proljetni dan i ovu prekrasnu uvalu za početak kratke kampanje - kazao je Kerum. Dodao je kako se kasno upustio u kampanju kako bi protukandidatima dao što manje vremena za napade i niske udarce. Kerum se podsjetio na euforiju koja je zahvatila njegov tim prije četiri godine, kada nisu znali pravila političke utakmice i svih spletki koje ih čekaju. No 15 mjesta u županijskoj skupštini, 9 u gradskom vijeću, 2 u Saboru i njegova gradonačelnička fotelja dokaz su da se HGS ne mora plašiti za svoju budućnost. Gradonačelnik je uvjeren da će skorašnji izbori biti preslik zadnjih, to jest da će pobijediti praćen SDP-om i HDZ-om. 

- Očekujem da ću dobiti izbore, a ako ne daj Bože izgubim, nitko neće moći bez nas kreirati vlast, jer smo prebitni - neskroman je bio Kerum. Osvrnuo se i na opaske kako ga je teško bilo naći na radnom mjestu i kazao da mu je mnogo lakše raditi kod kuće, te da nerijetko dočeka zoru pišući i planirajući. 

- Govore da Kerum četiri godine nije dolazio na posao, a svašta sam napravio. Što bi tek onda bilo da sam redovito dolazio na posao - rekao je gradonačelnik sa širokim osmijehom. Kerum želi i dalje njegovati imidž gradonačelnika kome svatko u gradu može prići, ukazati mu na neki problem i dati prijedlog rješenja. 

- Ostat ću dosljedan svom stilu i dalje raditi na dobrobiti grada i građana. Kerumova je prognoza da će iduće četiri godine u Splitu biti sunčano - zaključio je Kerum svoje izlaganje. 

Podržao ga i škveranin kojeg je Kerum 'izvukao s dna'

Keruma je došao podržati i škveranin Jakov Đoko koji s četvero djece i nezaposlenom suprugom živi kao podstanar. Kerum ga je, kaže, izvukao s dna i bit će mu zahvalan do kraja života. Kerum je to iskoristio kako bi rekao da je više novca on donirao i podijelio, nego što bi svi njegovi protukandidati zaradili u dvjesto tisuća godina.

'Postoji virtualni Kerum kojeg su stvorili mediji i Kerum ljudina kojeg poznaje cijeli svijet'

Šundov je prepričao povijest svog odnosa s Kerumom te dodao da postoji virtualni Kerum kojeg su stvorili mediji i Kerum ljudina kojeg on poznaje cijeli život. Objavu kandidature su iskoristili kako bi predstavili i Mariju Mladineo, koja bi u novoj vlasti trebala obavljati dužnost dogradonačelnice. Inženjerka pomorskog prometa je kćerka Ivice Mladinea, optuženog za smrt četvorice pomoraca u prevrtanju njegova broda Nautike 64, te je nećakinja Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša, protiv kojeg USKOK vodi nekoliko kaznenih postupaka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa