Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Kina i Rusija jačaju suradnju: Trgovina lani rasla 24,5 posto

Svaki korak koji poduzmemo postavlja temelje za daljnju suradnju... Sedamdeset posto naše trgovinske razmjene ostvaruje se na području energetike, uglavnom nafte i plina, rekao je premijer Li Keqiang

Russian Prime Minister Dmitry Medvedev meets with Chinese Premier Li Keqiang in St. Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
8 komentara

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potvrdio je u utorak na sastanku s kineskim kolegom u Sankt Peterburgu snažne odnose između dviju zemalja.

Rusija i Kina zadnjih godina jačaju suradnju jer su im odnosi sa Zapadom, posebice SAD-om, narušeni regionalnim sukobima i trgovinskim sporovima.

Trgovina između Rusije i Kine porasla je prošle godine 24,5 posto u odnosu na godinu dana prije, na 108 milijarda dolara, po službenim ruskim podacima.

Medvedev i kineski premijer Li Keqiang trebali bi potpisati niz dokumenata kojima će dodatno osnažiti suradnju.

Li će se u srijedu sastati i s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Ovaj sastanak trebao bi "u potpunosti potvrditi visoku razinu partnerstva i uzajamnog razumijevanja koji su ostvareni u odnosima između dviju zemalja", rekao je Medvedev Liju, po službenom transkriptu uvodnih izjava.

- Svaki korak koji poduzmemo postavlja temelje za daljnju suradnju... Sedamdeset posto naše trgovinske razmjene ostvaruje se na području energetike, uglavnom nafte i plina - rekao je Li.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message