Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kirin u Uskoku rekao da je radio po nalogu Barišića?

Bivši ministar navodno je rekao kako se Barišić uvijek pozivao na Sanaderov autoritet te da je po njegovu nalogu sklopio poslove s Fimi medijom

24sata
Foto: 24sata
31 komentara

Istražitelji USKOK-a ispitali su u utorak bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina zbog sumnjivih poslova sklopljenih s tvrtkom Fimi Media. Navodno je istražiteljima rekao da je postupao prema nalogu uhićenog bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića i sklopio poslove s Fimi Medijom vrijedne više od 15 milijuna kuna, javlja HTV. Kirin je navodno rekao da se Barišić uvijek pozivao na Sanaderov autoritet. Iz policije su nedavno rekli kako se istražuje 22 javna poduzeća i ministarstva, a među njima je i MUP te osumnjičeni Kirin. On je prije dva dana u Virovitici rekao da je sve što je do sada radio, na svim poslovima, radio časno, moralno, pošteno i odgovorno.

Barišić će aktivirati saborski mandat? 

Mladen Barišić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, no odande bi mogao izaći ako aktivira saborski mandat. Arsen Bauk (SDP), potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, je za HRT rekao kako će Povjerenstvo eventualni Barišićev zahtjev proslijediti Saboru i Sabor će ga prihvatiti. Nakon toga DORH mora prekinuti istragu i pustiti Barišića iz pritvora te tražiti od Sabora da dopusti pokretanje istrage ili njezin nastavak. Ako aktivira saborski mandat, Barišić bi već u četvrtak mogao biti slobodan.

Možda vas zanima i ovo:
Message