Obavijesti

News

Komentari 41

Kiša i grmljavinsko nevrijeme obilježit će nedjelju: Evo kada stiže nova promjena vremena

Kiša i grmljavinsko nevrijeme obilježit će nedjelju: Evo kada stiže nova promjena vremena
3

Do ponedjeljka promjenjivo, i dalje uz čestu, ponegdje i obilniju kišu i grmljavinu. U nastavku novog tjedna stabilnije i sunčanije, te sve manje svježe, štoviše - mjestimice opet i vruće, osobito na Jadranu

VIDEO

Nakon kišnih dana koje su gotovo cijeloj zemlji donijeli probleme, sredinom sljedećeg tjedna slijedi smirivanje vremena. No, kako piše DHMZ, i dalje treba računati na povremenu kišu.

I u nedjelju na istoku Hrvatske treba računati na povremenu kišu, popodne i pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, prolazno s jakim udarima. Sunčanih razdoblja bit će malo, pa će na 22 do 24°C biti razmjerno svježe, javlja HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj dosta oblaka te kraća sunčana razdoblja. Kiša će povremeno padati u prvom dijelu dana, a lokalni pljusak moguć je popodne. Na sjeveru će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura razmjerno niska: 22 - 23°C.

Kiše, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, bit će i na promjenjivo oblačnom zapadu zemlje. U drugom dijelu dana moguće je nevrijeme s jakim i olujnim udarima vjetra. Ujutro i navečer mjestimice jaka bura, a popodne umjeren jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura u gorju oko 20°C, a na sjevernom Jadranu od 23 do 25°C.

Vakula otkrio tajnu kišobrana: Fotografi me zamole, nisu moji
Vakula otkrio tajnu  kišobrana: Fotografi me zamole, nisu moji

U Dalmaciji u noći i ujutro duž neverini. Pljuskovi će biti češći u unutrašnjosti, pa će vjerojatno ometati i alkarsku svečanost u Sinju. Na obali i otocima sunčanije, ali ne i posve stabilno. Ujutro će prolazno zapuhati jaka bura, na otvorenom sjeverozapadni vjetar, a popodne umjeren jugozapadni.

I na jugu Hrvatske u noći i ujutro može biti nevera. Posve stabilno neće biti ni tijekom dana, no bit će i dosta sunčanih sati. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, popodne jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura od 25 do 27°C.

Šef Hrvatskih voda otkrio hoće li biti poplava kao u Sloveniji: 'Vodostaj je među rekordima'
Šef Hrvatskih voda otkrio hoće li biti poplava kao u Sloveniji: 'Vodostaj je među rekordima'

Na snazi je žuti meteoalarm za istarsku regiju, Kvarner, gospićku regiju, kao i cijelu Jadransku obalu.

VIDEO Nevrijeme poharalo i Srbiju: Jak vjetar čupa drveće i krovove, voda prijeti kućama
VIDEO Nevrijeme poharalo  i Srbiju: Jak vjetar čupa drveće i krovove, voda prijeti kućama

U ponedjeljak još nestabilno pa sunčanije i toplije

Još u ponedjeljak na kopnu pljuskovi s grmljavinom, češći u istočnim područjima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a temperatura zraka i dalje će biti osjetno niža od prosječne. Stabilizacija vremena vrlo vjerojatno slijedi u utorak, pa će nakon svježih jutara danju biti sve toplije.

Novi će tjedan i na Jadranu početi uz lokalne pljuskove s grmljavinom, moguće čak izražene. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadni vjetar i bura, a temperatura zraka će biti zamjetno niža od prosječnih oko 30°C. Rast će u utorak i srijedu, uz obilje sunčanih sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...