Obavijesti

News

Komentari 69

Obilna kiša zadala probleme u prometu, poplavila i podrume

Obilna kiša zadala probleme u prometu, poplavila i podrume
36

Kiša pada na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. U Zagrebu su zbog vode zatvorili podvožnjak na raskrižju Bologne i Škorpikove ulice

VIDEO

Tijekom noći na ponedjeljak u Hrvatsku je stigla najavljivana promjena vremena. Na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj pada obilna kiša ponegdje praćena grmljavinom, a moguća su i nevremena. Tijekom ostatka prvog dana rujna kišno i oblačno vrijeme proširit će se i na krajnji istok zemlje, dok se u Dalmaciji i na krajnjem jugu prema kraju dana također očekuju obilne kiše. 

Što se tiče temperatura, u ponedjeljak u 7 sati najhladnije je bilo na Sljemenu gdje je izmjereno 8 stupnjeva Celzija. Stupanj više bilo je na Zavižanu, dok su Čakovec, Bednja, Bilogora, Krapina i Varaždin mjerili 13 stupnjeva Celzija. 

Najviša temperatura tijekom dana bit će između 12 i 17 stupnjeva Celzija, na većem dijelu Jadrana te u istočnoj Slavoniji od 19 do 25, na jugu i koji stupanj viša. 

Problemi na cestama: Zbog vode zatvorili podvožnjak u Gajnicama

Kiša je u Zagrebu izazvala probleme na cestama. Kako javlja HAK, zbog velike količine vode na kolniku u Zagrebu se Alejom Bologne kod cementare u smjeru centra vozilo jednim trakom otežano i u koloni, no problem je riješen.

Kako su izvijestili iz ZET-a, nakon problema na nekim dionicama sada svi tramvaji i autobusi voze redovito. 

Obilna kiša izazvala probleme na cestama, jak vjetar na A6

Kako javlja HAK, zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (D3). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autoceste A1 između tunela Sveti Rok i mosta Maslenica, te između Zagreba i Karlovca.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

Štete u Zagorju: Zbog vode otežan promet, kiša poplavila podrum

Zbog jake kiše tijekom noći i jutra na području Krapinsko-zagorske županije bile su četiri dojave o poplavama i štetama. 

Zbog vode bio je otežan promet na dionici državne ceste od Zlatar Bistrice do Bedekovčine te u Ulici Matije Gupca u Gornjoj Stubici. U Humu Bistričkom pokraj Marije Bistrice, voda je poplavila podrum jedne obiteljske kuće, a vatrogasci su morali intervenirati i na županijskoj cesti od Žutnice prema Jesenju gdje je na cestu palo stablo. Kiša je trenutno u Zagorju prestala te se ne očekuju daljnje štete.

Zahvatila nas je ciklona Simeon

Promjena vremena koja je zahvatila zemlju, posljedica je snažne ciklone Simeon, zbog koje se oglasio i Meteoalarm s najvišim, crvenim upozorenjem za sjeverni Jadran i dio kontinentalne Hrvatske. 

Uz zahlađenje u većini zemlje i obilnu kišu, za područje podno Velebita očekuje se olujna bura s orkanskim udarima preko 120 kilometara na sat, piše Slobodna Dalmacija. 

Tijekom dana moguć nagli porast vodostaja Drave kod Varaždina i Čakovca

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje oglasili su se izvanrednim priopćenjem u kojem upozoravaju građane na vrlo izgledni nagli porast vodotoka Drave tijekom današnjeg dana i večeri.

- Zbog intenzivnih kiša koje su pale u Austriji i Sloveniji na području sliva rijeke Drave, tijekom dana i večeri očekuje se značajan porast protoka na rijeci Dravi i kod nas. Hidroelektrane Varaždin i Čakovec prelijevat će vodu u staro korito te se upozoravaju građani koji će biti u blizini da budu na oprezu - poručili su Područnog ureda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora