Obavijesti

News

Komentari 62

Klarić tvrdi kako se Dražen Slavica ponašao kao Staljin

Klarić tvrdi kako se Dražen Slavica ponašao kao Staljin
6

Dražena Slavicu terete jer je na gašenje poslao dvojicu maloljetnika i civilnoga ročnika. Kaže da nije kriv. Potresno svjedočenje Joška Klarića trajalo je četiri sata

VIDEO

Slavica se ponašao poput Staljina, nije uvažavao tuđe mišljenje. Da ga Dino nije slušao ostao bi bez posla kao i ja, rekao je u utorak na suđenju Draženu Slavici, jedinom okrivljenom za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima, Joško Klarić, otac poginulog Dine. Klarić je svjedočio gotovo četiri sata pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru. Bilo ga je potresno slušati. On je s vatrogascem iz DVD-a Zablaće prvi došao do unesrećenih. 

- Bio sam šokiran, nisam mogao vjerovati svojim očima. Samo sam gledao kako pomoći tim dečkima. Tražili su samo vodu, nitko se nije žalio na bol. U tri grupice su ležali po stijenama, dvojica mrtvih i petorica opečenih. Najgore su prošli oni pri vrhu klanca. Među njima je bio Ante Crvelin, najteže opečen. Razgovarao sam s njim i bio je svjestan da pokraj njega mrtav leži njegov otac Ivica - ispričao je Joško Klarić. Tražio je svojeg sina Dinu, zapovjednika smjene. Našao ga je malo dalje, a pored njega je bila uključena radio stanica. 

-  Na njemu je bilo samo nešto malo odjeće, sve ostalo je bilo izgoreno - teško je izgovorio Klarić. Dok su se trojica mladih Zablaćana uputila u uvalu Šipnata po vodu za ranjene vatrogasce, Klarić je ostao sam s ranjenicima. Marinko Knežević tada mu je rekao kako je vatra samo preletjela preko njih, kako ih je iznenadila. No Joško Klarić, vatrogasac s 30-godišnjim iskustvom, sumnja da ih je "pokosio" eruptivni požar.

Naglasio je i kako pomoć nikako nije stizala.

- Došao je jedan helikopter, vrtio se u zraku desetak minuta, a iznad njega još jedan manji. Kružio je i mali avion. No, nisu imali opremu za pružanje pomoći. Udarao sam se šakama po glavi misleći da sanjam i da to se to ne događa. Tek tamo oko 18 sati došao je drugi helikopter s HGSS-ovcima. Mužinić i ja spašavali smo ranjenike, nije bilo nosila, a kad je došao kasnije i Stipe Božić, jedva smo osposobili jedna nosila - rekao je Klarić. Dodao je kako su ranjenici najprije prevezeni u uvalu Šipnata, pa potom u Zadar, jer nije bilo dovoljno goriva za let prema Splitu. Branitelj Dražena Slavice Čedo Prodanović prigovorio je na Klarićev iskaz kako je za stanje na terenu odgovoran bio bivši zapovjednik zadarskih vatrogasaca.

U sudnici su bile i obitelji stradalih, svi osim preživjelog Frane Lučića. Zatražili su da i oni ubuduće mogu aktivno sudjelovati u sudskom postupku.

Slavica tvrdi da nije kriv

Dražena Slavicu, bivšeg vatrogasnog zapovjednika JVP-a Šibenik i županije Šibensko-kninske, terete za kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je na gašenje poslao dvojicu maloljetnika i civilnoga ročnika. Slavica je na prvom ročištu rekao kako se, uz dužno poštovanje prema pokojnim kolegama, ne osjeća krivim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi