Obavijesti

News

Komentari 2

Kličko: Ubili su mi prijatelja kad je ljudima dijelio kruh i lijekove

Kličko: Ubili su mi prijatelja kad je ljudima dijelio kruh i lijekove

Ubili su načelnika Hostomela Jurija Prilipka. Kad je ljudima dijelio kruh i lijekove. To je moj kolega, kojeg dobro poznajem. Bio je uz svoju zajednicu do posljednjeg daha, rekao je Vitalij Kličko

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u videoobjavi na Telegramu rekao je da će ukrajinska vojska obraniti grad od ruskog okupatora.

POGLEDAJTE VIDEO: Zelenskij zaprijetio Rusima

Pokretanje videa ...

Zelenski zaprijetio Rusima: 'Neće biti mjesta na kojem će se gadovi moći sakriti, osim groba' VIDEO

- Glavni grad se sprema za obranu. Molim sve Kijevljane da ostanu pribrani. Budite kod kuće ili, kad čujete uzbunu, u skloništima. Kijev će opstati! Branit će se svim silama - poručio je bivši boksač građanima pa dodao:

- Činimo sve da zadržimo grad, da stvorimo rezerve hrane, lijekova, osnovnih dobara. Distribuiramo i pružamo pomoć onima kojima je danas najpotrebnija. Humanitarna pomoć upućena je i u Černihiv. Pokušavamo je isporučiti u Buču i Hostomel. Formiramo humanitarnu pomoć i za neke druge gradove.

Press conference Klitschko vs Pulew

U blizini Kijeva se nastavljaju žestoke borbe. Rusi već danima napadaju i Buču, Hostomel, Vorzel, Irpin.

- Ubili su načelnika Hostomela Jurija Prilipka. Kad je ljudima dijelio kruh i lijekove. To je moj kolega, kojeg dobro poznajem. Bio je uz svoju zajednicu do posljednjeg daha. Brinuo se o ljudima - otkrio je potreseni Kličko.