Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
109 komentara

Klubovi zastupnika usuglasili deklaraciju o Vojislavu Šešelju

Deklaracijom upozoravamo što se dogodilo i tražimo da se ta odluka opozove i upozoravamo da on dalje zagovara i širi i promiče mržnju, rekla je Jadranka Kosor

Reuters
Foto: Reuters

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor izvijestila je da su klubovi zastupnika usuglasili Deklaraciju vezanu za privremeno puštanje Vojislava Šešelja iz Haaga. Nakon što se poprave tehničke pojedinosti ona će biti upućena u saborsku proceduru, a od predsjednika Sabora tražit će da se o njoj raspravlja već u srijedu. 

Kosor smatra da bi najbolje bilo da se deklaracija raspravi i usvoji prije nego što se o istoj temi otvori rasprava u Europskom parlamentu

- Oko usuglašavanja deklaracije nije bilo nikakvih prijepora - kazala je Kosor. 

Glavna okosnica deklaracije je osuda odluke Haškog suda da se Šešelja pusti na slobodu, a u njoj se traži i da se ta odluka povuče.

- Deklaracija je jako izbalansirana, mi se tu ne bavimo posebno susjednom državom, nego upozoravamo što se dogodilo i tražimo da se ta odluka opozove i upozoravamo da on dalje zagovara i širi i promiče mržnju, da udara u temelje vladavine prava i naravno, da zagovara Veliku Srbiju s teritorijalnim pretenzijama na Hrvatsku što mi ne možemo tolerirati te da Sabor traži kroz Deklaraciju da se odluka suda opozove - izvijestila je Kosor.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message