Obavijesti

News

Komentari 4

Knjiga dragulj koja je poetski eksplozivna, do srži pročišćena

Knjiga dragulj koja je poetski eksplozivna, do srži pročišćena
2

Semezdin Mehmedinović “Me’med, crvena bandana i pahuljica” napisao je nakon što je preživio srčani udar i to je njegova najintimnija knjiga. Bori se za prestižnu književnu nagradu

VIDEO

Ovo je knjiga koju ćemo na polici držati poput najdragocjenije snježne kugle da joj se utječemo onda kada nam je najvažnije i kada smo potrebni najmilijima.

Ovako na stranicama izdavača stoji najava za roman bosanskohercegovačkog autora Semezdina Mehme­dinovića “Me’med, crvena bandana i pahuljica”. Knjiga je jedna od 13 romana koji će se boriti za prestižnu nagradu Fric, koju dodjeljuje tjednik Express uz potporu sponzora Barcaffea.

“Me’med, crvena bandana i pahuljica” najintimnija je knjiga Semezdina Mehmedinovića, koja kroz naizgled svakodnevne, a opet neobične događaje duboko ponire u međuljudske odno­­se, u odnose muža i žene, oca i sina. Omeđena bolnicom, iskustvom nemoći, težnjom da se shvati i prihvati promjena vlastitog ja, prepuna empatije, ona je gotovo medicinski točna dijagnoza ljubavi u svakoj obitelji. Poetski eksplozivna, do srži pročišćena, “Me’med, crvena bandana i pahuljica” koktel je vlastitih slabosti i snaga u kojem se precizno odražavaju i izražavaju one najve­će i najvažnije teme koje zaokupljaju svakoga - ljubav i smrt, sadašnjost i povijest, bolest i zdravlje, putovanje i ostajanje. Semezdin Mehmedinović “Me’med, crvena bandana i pahuljica” napisao je nakon što je preživio srčani udar i to je njegova najintimnija knjiga.

Nagrada Fric dodjeljuje se za fikcijsku neprevedenu prozu, za djela objavljena između 31. lipnja 2016 i 1. srpnja 2017. U prvom krugu natjecanja bila su 72 naslova. Žiri u sastavu Biljana Romić (predsjednica), redateljica Hana Jušić, glavni urednik 24sata Goran Gavranović, politički komentator i predstavnik publicistike Boris Rašeta te Dubravko Lepušić izabrao je njih 13. Proglašenje najboljeg romana (autoru će pripasti i nagrada od 75.000 kuna) bit će 19. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)