Obavijesti

News

Komentari 0

Koalicija desnog bloka "Svi za Sisak" nada se velikoj pobjedi

Koalicija desnog bloka "Svi za Sisak" nada se velikoj pobjedi
6

HDZ se udružio sa HSP-om dr. Ante starčević, a uz njih su HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i tri nezavisne liste

VIDEO

U lokalne izbore na gradskoj razini u Sisku, desni blok ulazi s koalicijom pod imenom “Svi za Sisak - za sigurno sutra”. Koalicija okuplja deset stranaka i nezavisnih, a HDZ i HSP "dr. Ante Starčević" su stožerne stranke u koaliciji. Uz njih su HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, te nezavisne liste Vere Zaloker,  Branka Tompića i lista obrtnika Željka Vrbanusa poznatog po izradi replike legendarne VW Bube od kovanog željeza i kristala Swarovski koja je poznata i u svijetu. 

U odnosu na prošle izbore mijenja se samo broj potpisnika koalicije koji je za ove izbore nešto veći, a lideri Koalicije su, kao i dosad, aktualni gradonačelnik Grada Siska, Dinko Pintarić (HDZ) i Veljko Novak, predsjednik Gradskog vijeća (HSP dr. Ante Starčević).

HDZ i pravaši imaju više izbornih pobjeda u gradu Sisku. Izgubili su samo jedanput, ali zakratko jer su uspjeli pridobiti dva vijećnika lijevog bloka i tako nakon nepuna tri mjeseca skinuti s vlasti lijevi blok predvođen SDP-om. Članovi Koalicije ističu kako se obvezuju na političku suradnju za očuvanje i unapređenje komunalnog i društvenog standarda u Grada, još učinkovitija gradska uprava, razvoj i poticanje obrtništva i poduzetništva i zapošljavanja, te svekolikog razvoja grada i boljitka građana. 

Lijevi blok predvode SDP i HNS

Lijevi blok na izborima u gradu Sisku predvode SDP, HNS-liberalni demokrati i Hrvatska stranka umirovljenika. Predsjednica gradskog SDP, Kristina Ikić Baniček kandidatkinja je te koalicije za gradonačelnicu, a zamjenik je HNS-ovac Vlado Andučić. 

Inače, Kristina Ikić Baniček poprilično je glasna u radu Gradskog vijeća - postavlja  neugodna pitanja zbog kojih nerijetko zaiskri na sjednicama Vijeća. Desni blok joj ne ostaje dužan pa sjednice Vijeća znaju proteći u povišenim tonovima.

Osim desnog i lijevog bloka, u Sisku postoji i treći blok koji predvode manjine.

Gužva je i u izboru za župana

Aktualna županica Marina Lovrić Merzel (SDP) ulazi u utrku za treći mandat. Konkurenti su joj  Ivo Žinić (HDZ) te Željko Kardaš (HSP), njezin još uvijek koalicijski partner i aktualni predsjednik Županijske skupštine. Zamjenici Kardaša bili bi dr. Igor Šket i Ivica Pandža-Orkan, aktualni savjetnik županice za branitelje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.