News

Komentari 209

Koalicijski partneri traže hitan sastanak zbog Martine Dalić...

Koalicijski partneri traže hitan sastanak zbog Martine Dalić...

Plenkovićevi partneri u koaliciji, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac te Furio Radin, predstavnik manjinaca u saboru traže hitan sastanak koalicije zbog afere mailova Martine Dalić

Nakon objave mejlova potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić u slučaju lex Agrokor, mediji spekuliraju o mogućnosti njezine ostavke budući da su, s time u vezi, Vladu i premjera u četvrtak "pritisnuli" koalicijski partneri HDZ-a tražeći hitan sastanak vladajuće koalicije.

"Nakon ovih mejlova od jučer i danas sasvim je jasno da je neophodan hitan razgovor unutar vladajuće koalicije i sasvim je jasno da vladajuća koalicija ne može i ne treba nositi terete nečega što nisu niti trebaju biti njezini tereti", izjavio je predsjednik SDSS-a i koalicijski partner HDZ-a Milorad Pupovac u četvrtak poslijepodne za "Jutarnji list".

"S druge strane, proces završetka nagodbe ne smije biti ugrožen time kako i na koji način se dolazilo do određenih zakonskih rješenja za izlazak iz krize. Ono što je pozitivno, ne smije biti dalje kontaminirano onim što je negativno", kaže Pupovac.

Furio Radin, predstavnik manjina u Hrvatskom saboru, rekao je medijima da također traži hitan sastanak koalicije zbog novih okolnosti oko Martine Dalić.

Drugi koalicijski partner u Vladi, HSLS, još je oštriji pa tako njihov predsjednik Darinko Kosor za Jutarnji kaže: "Očekujem da grupa Borg bude predmet hitne istrage DORH-a!"

I u HNS-u u neslužbenim razgovorima komentiraju: "Ako su mejlovi autentični, institucije moraju reagirati, a Martina Dalić se mora povući".

Najčitaniji članci