Obavijesti

News

Komentari 5

Kobak se brani: Novac s off shore računa dizala je Robić

Kobak se brani: Novac s off shore računa dizala je Robić
1

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavilo se suđenje bivšem direktoru HŽ holdinga Davorinu Kobaku. Njega se tereti da je prikrivao protuzakonito izvlačenje 3,7 mil. €

VIDEO

Obrana Andrije Sarić u Uskok-u vrlo je neistinita i tendenciozna, rekao je Ivan Lovrić odvjetnik bivšeg predsjednika Uprave HŽ holdinga Davorina Kobaka u nastavku suđenja za malverzacije. Podsjetimo, Kobaka se tereti da je organizirao skupinu te zloporabio položaj i ovlasti te prikrivao protuzakonito izvlačenje 3,7 milijuna eura iz HŽ-a. Uz Kobaka osumnjičeni su Biserka Robić, Andrije Sarić te bivši direktor Željeznica Srbije Vladimir Vasiljević.

Sarić je u Uskok-u tvrdio kako je novac 'izvlačio' po nalogu svojih šefova Kobaka i Biserke Robić. Odvjetnik Lovrić dodao je kako nije istinita Sarićeva tvrdnja da je Kobak pokušao s Božidarom Klametom dogovoriti zataškavanje kad je ministar saznao za postojanje off shore računa. Također je rekao kako je čitava priča oko predaje novca kod hotela Antunović izmišljena. 

Naime, nakon što su započele istrage oko off shore računa, Sarićeva šefica Biserka Robić kazala mu je, tvrdi Sarić, da postoji čovjek po imenu Sokolić koji može sve zataškati za 100.000 eura. Kaže da je poslan u hotel Antunović, gdje je nepoznatom isporučio žutu kuvertu. Ne zna što je bilo u kuverti jer je nije otvorio.

Obranu je kasnije počeo iznositi Davorin Kobak koji je rekao da je off shore tvrtke BH kargo otvorio kako bi mogao platiti usluge Sadika Kapčića, koji je bio savjetnik u Željeznici Federacije BiH, a koji mu je pomogao svojim kontaktima i informacijama.

- Bio sam ovlašten za dizanje novca s tog računa i davao ga Kapčiću. S off shore računa u Grazu nikad nisam dizao novac, a koliko mi je poznato prema nalazima vještaka novac je dizala Biserka Robić - rekao je Kobak koji je nastavio iznositi obranu na Županijskom sudu u Zagrebu.

- U optužnici ispada da sam razgovarao s ljudima iz BiH kao da sam član neke mafije. Nikada nisam bio ni na jednom sastanku na kojem je Agit ugovarao cijenu niti je to od mene u Agitu netko tražio, niti je za to bilo potrebe - rekao je u obrani Kobak koji je u studenom 2002. postao izvršni direktor HŽ Carga, a u travnju 2004. predsjednik Uprave HŽ-a.

S obranom će Kobak nastaviti u srijedu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...