Obavijesti

News

Komentari 78

Koban ruski rulet: 'Slavenova cijela obitelj kao da je ukleta...'

Koban ruski rulet: 'Slavenova cijela obitelj kao da je ukleta...'
7

Ivan (36) iz Novih Mikanovaca upucao je Slavena (27) iz Starih Mikanovaca. Jedan njegov stric se prije 20 godina slučajno upucao, a drugi je pregazio čovjeka

VIDEO

Na dan su se sretali po tri, četiri puta. Zajedno su igrali nogomet, obojica su bili nogometni suci i veliki prijatelji. Nisu mogli biti u boljim odnosima, rekao je stariji čovjek iz Novih Mikanovaca koji je pred nas izašao uplakanih očiju iz kuće u čijem podnožju je caffe bar “As” u vlasništvu Ivana Sušca.

On je, inače, nogometni sudac na drugoligaškim terenima. U nedjelju oko 18 sati sjedio je za stolom sa svojim najboljim prijateljem Slavenom Drljom, s kojim igra nogomet u NK Sloga iz Novih Mikanovaca. Kao i toliko puta do sada, pričali su i šalili se, a, kako kažu ljudi s kojima smo razgovarali, u kafiću im se uskoro pridružio još jedan prijatelj, čiji identitet još nismo saznali. On je uza sebe imao pištolj koji je Ivan uzeo. Misleći da je prazan, uzeo ga je i u šali ga prislonio Slavenu na glavu. Povukao je okidač i ubio prijatelja na mjestu. Hitna pomoć je odmah došla, no mogli su samo konstatirati smrt. No prema tvrdnjama drugih njihovih prijatelja, “trećeg čovjeka” uopće nije ni bilo. 

Ivan je, kažu, Slavena, također u šali, upucao svojim pištoljem koji uvijek drži ispod šanka u kafiću. Neupitno je da je Ivan pucao.

- Pa tko se još igra s pištoljem? Ni kad si 100 posto siguran, nikad ne uperiš pištolj u nekoga. Sad je selo zavijeno u crno, a ja po groblju tražim mjesto gdje ću iskopati raku za svojeg prijatelja - očajan je Mario Milinković, načelnik Općine Stari Mikanovci, dugogodišnji Slavenov prijatelj.

- Cijeli život smo zajedno, u školu smo išli zajedno, a i Slaven je svoju posljednju kavu popio sa mnom nekoliko sati ranije. To je bila naša mala tradicija, nedjeljom popiti kavu poslije mise. Oprostili smo se tako što je rekao da ide kući ručati, a poslije je kanio navratiti kod Ivana i ‘vidjeti što ima’. Evo, maloprije sam mu posjetio roditelje i sestre, s kojima je živio. Pokazali su mi mobitel koji nije ni ponio sa sobom jer je mislio samo malo provozati se do Suvoga, kako je zvao Ivana, i brzo se vratiti kući - dodao je Mario, čiji prijatelj se, nažalost, nikad nije vratio kući.

Prema njegovoj priči, obitelj Drljo godinama proganjaju različite tragedije. Slavenov stric je prije 20 godina poginuo na gotovo isti način kao sad njegov nećak. Igrao se s pištoljem i propucao se. Drugi stric se nikad nije oporavio od prometne nesreće u kojoj je ubio čovjeka. Tragično preminuli Slaven je iza sebe ostavio malenu kćerkicu koja živi s majkom s kojom je imao neuspješni brak.

Jutro poslije ubojstva koje je potreslo i Nove i Stare Mikanovce, policija je u šturom priopćenju utvrdila tek da je u nedjelju oko 18 sati u ugostiteljskom objektu u Novim Mikanovcima došlo do pucnjave u kojoj je smrtno stradao muškarac (26).

- U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi točne okolnosti koje su dovele do pogibije mladića - kažu u policiji. Očevid je vodio županijski državni odvjetnik Božidar Piljić do kojeg u ponedjeljak, unatoč nekoliko poziva, nismo mogli doći.

Ivan Sušac, otac četvero malodobne djece, u javnosti je poznat nakon što su prošle godine u javnost procurile fotografije i videosnimka razularene zabave u njegovu kafiću “As”. Na zabavi iz 2011. tada je bio prvoligaški sudac Andrej Burilo, koji je uživao u potocima alkohola i plesu striptizete. Društvo mu je pravio otac Antun, bivši nogometni sudac i kontrolor suđenja u Hrvatskom nogometnom savezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi