Obavijesti

News

Komentari 14

Kod Rovinja su ulovili morsku grdosiju, tunu od čak 250 kg!

Kod Rovinja su ulovili morsku grdosiju, tunu od čak 250 kg!
5

Posada broda Bota Šare danas je kod Rovinja ulovila divlju jadransku tunu dugu 240 cm i tešku 250 kilograma. Riba je odmah transportirana u restoran u Zagrebu, gdje ju već poslužuju...

VIDEO

Tunu je iz mora izvukao stari morski vuk Andreas Matanov Jašo,  a odmah nakon ulova stavljena je u led te je posebnim transportom stigla u Zagreb gdje je u Bota Šare restoranu poslužena kao prava zimska poslastica, piše Morski.hr

- Tuna je u ovo doba godina najbolja jer se intenzivno hrani i sprema se za zimu te ima najbolju kvalitetu mesa. Ta jednostavna namirnica blagoslov je od našeg mora i ovaj će mjesec biti glavni specijalitet u našem restoranu. Transport je bio zahtjevan, no stigla je u Zagreb, objasnio je Josip Šare za Morski

Inače, navodi taj portal, ribarski brod Bota Šare jedan je od tek dvanaest u Hrvatskoj koji su certificirani za izlov divlje plavoperajne tune, a tijekom cijele ove zime očekuju izdašan ulov. 

Sudeći prema objavama na Facebook stranici restorana Bota Šare, ovo je već druga morska grdosija koju su ulovili u posljednjih mjesec dana:

⭕️ČUJTE I POČUJTE ⭕️ Nije linđo nego najveći ulov godine!🏆Ova mrcina očišćena ima 211 kg i stigla je u Zagreb! 🐟 Tuna...

Posted by Restaurant Bota Šare - Zagreb on Friday, 25 October 2019

Poreč će tri dana biti u znaku ribe

Zahvaljujući obrtničkoj komori i Gradu Poreču u petak je u dvorani Žatika otvoren 13. Međunarodni ribarski sajam Crofish.

Na njemu će posjetioci sve do nedjelje moći razgledati raznoliku ribarsku opremu, onu za sportski ribolov i sportove na vodi, a uz sve to moći prisustvovati i zanimljivim predavanjima,  natjecanjima u lovu ribe i gastro cooking show-u.

Osim toga na gradskoj rivi biti će izloženi i ribarski brodovi hrvatskih, slovenskih i talijanskih ribara, kao i plovila policije i vojske. Oni koji požele i naučiti roniti, na raspolaganju je i ronilačko edukativni projekt "Pogled u plavo", gdje se u sklopu sajma do same dvorane podigao veliki bazen.

9
| Foto: Ivan Grgat

Kako doznajemo od predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajeca, ovaj će se sajam od naredne godini uvrstiti u specijalističke, što konkretno znači da dobiva poseban status zbog ribarskoj sektora, i za njega će se izdvajati više novčanih sredstava jer su ribari čuvari našeg Jadrana, kazao je Ranogajec.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.