Obavijesti

News

Komentari 3

Kod Slavonskog Broda uhitili Srbina: Krijumčario devetero migranata u prtljažniku auta

Kod Slavonskog Broda uhitili Srbina: Krijumčario devetero migranata u prtljažniku auta

Policija državljana Srbije tereti da je po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura namjeravao migrante odvesti do Zagreba te su ga predali pritvorskom nadzorniku

Brodsko-posavska policija uhvatila je 45-godišnjeg srpskog državljanina koji je u vozilu i prtljažniku krijumčario devetoro stranih državljana za koje je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli gumenim čamcima preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni krijumčar uhvaćen je u srijedu oko 23 sata na autocesti A3, u Slavonskom Brodu, gdje su ga u automobilu bosansko-hercegovačkih oznaka zaustavili policajci. Istraživanjem je utvrđeno da su migranti istoga dana, oko 22,30 sati, gumenim čamcima nezakonito ušli u Hrvatsku.

Policija državljana Srbije tereti da je po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura namjeravao migrante odvesti do Zagreba te su ga predali pritvorskom nadzorniku.

Migrantima su osigurani topli napitci i prehrana, dok su ponuđenu liječničku pomoć odbili te je prema njima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.