News

Komentari 4

Kod Slunja bez vozačke ilegalno prevozili migrante, pa udarili u policiju i pokušali pobjeći

Kod Slunja bez vozačke ilegalno prevozili migrante, pa udarili u policiju i pokušali pobjeći

Policijski službenici su pokušali zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, međutim vozač se na znakove policije nije zaustavio, a nakon što je izašao iz auta, pokušao je pobjeći, javila je policija

U Zečevu Varošu kod Slunja uhićeni su u subotu državljani Srbije koji su prevozili ilegalne migrante, protiv njih se provodi kriminalističko istraživanje, a za ilegalne migrante postupak identifikacije i utvrđivanja načina ulaska u Hrvatsku, priopćila je karlovačka policija.

Sličan incident na području Karlovačke županije dogodilo se i prošli tjedan, kad je četvero osumnjičenika završilo u istražnom zatvoru.

Zaustavili ih po mraku, udario i u policijske aute

Policijski službenici su rano jutros po mraku, zaustavili kombi vozilo zagrebačkih registracija, kojim je bez vozačke dozvole upravljao 22-godišnji državljanin Srbije. Prevozio je više stranih državljana, za koje se sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli nezakonito, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Policijski službenici su pokušali zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, međutim vozač se na znakove policije nije zaustavio. Štoviše u nastavku vožnje je udario u dva službena policijska vozila i nastavio se kretati da bi se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao pobjeći.

Policajci su ga spriječili i 22-godišnji vozač, državljanin Srbije je uz sredstva prisile uhićen. Iz vozila su izašli i strani državljani koji su također pokušali pobjeći u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu, ali su i oni uhićeni.

Da bi tijekom postupanja dozvao druge kolege, jedan je policijski službenik tijekom hvatanja ilegalnih migranata iz službenog vatrenog oružja ispalio jedan hitac u zrak, dodaje se u priopćenju. Također u Zečevom Varošu zaustavljen je i osobni automobil s registracijom Republike Srbije, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se također dovodi u vezu s ovim događajem.

Protiv obojice državljana Srbije policija provodi kriminalističku istragu zbog sumnje u protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj i zbog „prisile prema službenoj osobi".

Strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja Republikom Hrvatskom i Europskim gospodarskim prostorom. Policija za sada nije objavila o kojem broju ilegalnih migranata se radi ni o zemlji podrijetla.