Obavijesti

News

Komentari 0

Četvorica Crnogoraca završila u istražnom zatvoru u Karlovcu, ilegalno su prevozili migrante

Četvorica Crnogoraca završila u istražnom zatvoru u Karlovcu, ilegalno su prevozili migrante

Četvorica Crnogoraca u dobi od 24 do 32 godine, su osumnjičeni i za krivotvorenje registarskih pločica. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je na prijedlog ODO-aodredio istražni zatvor svoj četvorici

VIDEO

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je četvoricu Crnogoraca osumnjičenih za ilegalno prevoženje afganistanskih migranata kroz Hrvatsku, a sudac istrage Županijskog suda je odredio istražni zatvor svoj četvorici osumnjičenika.

Četvorica Crnogoraca u dobi od 24 do 32 godine, su osumnjičeni i za krivotvorenje registarskih pločica. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je na prijedlog ODO-aodredio istražni zatvor svoj četvorici osumnjičenika zbog opasnosti od bijega .

Osnovano se sumnja, stoji u priopćenju DORH-a, da su četvorica crnogorskih državljana počinila kazneno djelo „protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj“, pri čemu se prvoosumnjičeni 32-godišnjak i drugoosumnjičeni 31-godišnjak sumnjiče i za krivotvorenje isprava.

Tužiteljstvo navodi da su osumnjičenici u mjestu Kukača 31. ožujka 2022. oko 7,10 sati zajedno i po prethodnom dogovoru, kroz Hrvatsku ilegalno prevozili strane državljane bez putnih isprava s nakanom da se okoriste njihovim prevoženjem dalje u zemlje Europske unije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
U skupocjenom Jaguaru pokušali krijumčariti migrante, policija ih ulovila u Karlovcu
U skupocjenom Jaguaru pokušali krijumčariti migrante, policija ih ulovila u Karlovcu

„Osnovano se sumnja da su za unaprijed dogovoreni neutvrđeni novčani iznos od najmanje tisuću eura, prema prethodnim uputama od nepoznatih osoba primili u dva vozila veći broj državljana Afganistana, za koje su znali da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske“, dodaju iz DORH-a.

Ilegalne migrante su u mjestu Rakovica smjestili u prtljažnike vozila, bez ugrađenih sjedala i sigurnosnih pojaseva, te s ograničenim dotokom zraka, „svjesni kako ih takvim prevoženjem dovode u opasnost i ugrožavaju njihovo zdravlje i život“, dodaje Tužiteljstvo.

Afganistance su na „tako ponižavajući i nehuman način“ prevozili prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik koji su upravljali vozilima, a trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik su se kretali u osobnom vozilu „kao njihova prethodnica s ciljem dojavljivanja pozicija policijskih ophodnji“, dodaje se u priopćenju.

Osumnjičenike su u njihovoj namjeri i daljnjem prevoženju spriječili policijski službenici.

Krivotvorenje isprava za dvojicu osumnjičenika odnosi se na registarske pločice, jer se sumnja da su 31. ožujka ove godine na nepoznatoj lokaciji na teritoriju Republike Hrvatske, s nakanom da budu manje uočljivi u prometu, s vozila skinuli registarske pločice s kojima su vozili kroz Crnu Goru, i zamijenili ih nepripadajućima.

Policija ih je zatekla s nepripadajućim registarskim pločicama na oba vozila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović