Obavijesti

News

Komentari 5

Kod Solina potpuno izgorio autobus, nema ozlijeđenih

Kod Solina potpuno izgorio autobus, nema ozlijeđenih
7

Vozač je primijetio dim i probudio putnike. Putnici su izašli van, a panika je nastala kada je gorući bus na laganoj nizbrdici krenuo prema njima

VIDEO

Spavali smo u autobusu. Probudio nas je vozač koji je vikao da svi izađemo van, kaže naš čitatelj G.S. koji je snimio fotografije.
- Vozač je prvi osjetio dim pa je stao sa strane i probudio putnike. Svi smo izašli van i nije bilo prevelike panike - priča G.S. iz Siska. Dodaje da je panika ipak nastala kada je gorući autobus, koji se nalazio na blagoj nizbrdici, počeo kliziti prema putnicima.
- Stajali smo sa strane i vozilo je odjednom krenulo prema nama. Neki su ljudi preskakali i ogradu. Bus se na kraju zaustavio na betonskom zidu - kaže G.S. Autobus “Croatia bus” koji je u subotu navečer krenuo iz Dubrovnika u Zagreb oko 3:25 sati na brzoj cesti Solin-Klis potpuno je izgorio. U njemu je osim vozača Stipana Slavića (45) bilo još 19 putnika. Bus je star 15 godina, a vjerojatno je došlo do samozapaljenja na području motora.
- Nikad nisam imao problema s tim busom. Vozio sam ga i na relacijama Frankfurt - Zurich. Prije četiri godine bio je na remontu. Mora da je došlo do kratkog spoja u instalacijama – rekao nam je vozač Slavić. Iako se strašno bojao svjestan da ih je vatra mogla progutati, vozač je ostao pribran tako da su putnici na vrijeme iskrcani zajedno sa stvarima iz autobusa. Nakon pola sata stigao je autobus koji ih je odvezao u Zagreb. Požar su ugasili djelatnici JVP-a grada Splita i DVD-a Vranjic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...