Obavijesti

News

Komentari 34

Kod trojice dilera našli više od 20 kg 'trave' i opremu za uzgoj

Kod trojice dilera našli više od 20 kg 'trave' i opremu za uzgoj
19

Slovenski policajci su na granici sa Hrvatskom u ponedjeljak uhitili 54-godišnjaka s područja Zagreba s 10 kg marihuane, a hrvatski su nakon dojave uhitili još dvojicu

VIDEO

Policija je uhitila trojicu muškaraca starih 43, 46 i 54 godine zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga. Sve je počelo u ponedjeljak ujutro na graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje gdje su slovenski policajci prilikom redovne kontrole putnika kod muškarca (54) našli 10 kilograma marihuane

Muškarac je putovao busom koji prometuje na relaciji Zagreb-Beč. U njegovom ruksaku našli su 20 paketa marihuane ukupne težine 10 kilograma. 

Zagrebački policajci su po primanju dojave od slovenskih kolega istog dana oko podneva u Zagrebu uhitili 43-godišnjaka kod kojeg su našli manju količinu marihuane. Pretražili su mu automobil i našli još 4,5 kilograma marihuane razvrstane u 14 paketa. U kući su mu još našli nešto više od 300 grama marihuane, digitalnu vagu, 65.500 kuna i 3520 eura za koje sumnjaju da ih je pribavio preprodajom droge.

U kući pronašli pravi laboratorij za uzgoj

Kriminalističkom istragom utvrdili su da je on na području centra od 46-godišnjaka unajmio kuću u kojoj je napravio laboratorij za uzgoj marihuane. Uhitili su i vlasnika kuće jer je znao u koju svrhu kuću daje u najam.

U toj su kući našli opremu, sustav za osvjetljavanje, ventilaciju, filtriranje zraka i navodnjavanje, 263 stabljike marihuane visoke od 60 do 110 cm, 157 sadnica, još 6 kilograma marihuane, stroj za vakumiranje te stroj za odvajanje vrhova od stabljike, što je prvi takav uređaj ikada zaplijenjen. Vjeruju da se 43-godišnjak time bavi od siječnja. Muškarac (54) je drogu krijumčario na područje Austrije gdje ju je prodavao za 5000 eura po kilogramu. S područja je Zagreba, a živi u Njemačkoj. 

Ilegalna struja: HEP oštetio za 30.000 kn mjesečno

Njega su priveli Slovenci, a protiv druge dvojice policija je podigla kaznene prijave za preprodaju droge. Otkriveno je i da je vlasnik kuće ilegalno bio priključen na struju te je oštetio HEP za oko 30.000 kuna mjesečno. 

Ukupna vrijednost bila bi dva milijuna kuna

Ukupna vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na oko 300.000 kuna, a u Austriji bi postigla vrijednost i do 800.000 kuna. Od biljaka koje su pronađene, procjenjuje se da bi se berbom dobilo još najmanje 30 kilograma droge, pa bi ukupna vrijednost dosega dva milijuna kuna. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.
Beba se čudesno oporavlja, evo koja procedura čeka malenog Ivana: 'Ova je priča specifična'
DJEČAČIĆ OKRUŽEN LJUBAVLJU

Beba se čudesno oporavlja, evo koja procedura čeka malenog Ivana: 'Ova je priča specifična'

Beba koju su tinejdžeri našli u smeću ima svu ljubav i brigu djelatnika KB-a Sv. Duh. Dobro je i napreduje, a ime je dobio po pedijatru dr. Ivanu Zovku