Obavijesti

News

Komentari 174

Kokain među bananama: Uskok otkrio kako su dileri preko Ploča krijumčarili 73 kilograma droge

Kokain među bananama: Uskok otkrio kako su dileri preko Ploča krijumčarili 73 kilograma droge
8

Policija je uhitila trojac dok su iznosili drogu iz kontejnera. Zaplijenili su 72,9 kilograma droge navodi USKOK koji je predložio istražni zatvor za uhićeni trojac. Procjene su da droga vrijedi 50 do 70 milijuna kuna

VIDEO

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU dubrovačko-neretvanske, donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (starih 47, 35 i 41 godinu) zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

MUP zapljena kokaina 00:42

Sumnja se da su se okrivljenici u subotu povezali, prema ranijem dogovoru, sa za sada nepoznatim čovjekom iz Ekvadora radi nabave i kupovine najmanje 72,9 kilograma kokaina te njegovog krijumčarenja u Hrvatsku preko luke Ploče, kao i preprodaje droge u Hrvatskoj. Svaki član dilerskog trojca imao je točno određena zaduženja i uloge, a o svemu je na izvanrednoj konferenciji govorila i PU dubrovačko neretvanska. Kako se navodi, procjena je da je ulična vrijednost droge 50 do 70 milijuna kuna.

Dubrovnik: Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama

Nakon što je nepoznata osoba pakiranja s kokainom sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedno trgovačko društvo preko luke Ploče uvezlo kontejner s bananama, trojac je u subotu došao do neposredne blizine zgrade te tvrtke na području Opuzena. 

Prvookrivljeni je iz automobila preko radio veze nadzirao ulaz i pazio da nitko ne priđe kontejneru. Druga dvojica su ušla u kontejner i bušilicama su uklonili metalni lim kako bi došli do skrivenih paketa s drogom.

Nastavak velike akcije: Policija razbila lance dilera kokaina na jugu zemlje, našli 250 kg droge
Nastavak velike akcije: Policija razbila lance dilera kokaina na jugu zemlje, našli 250 kg droge

Pakete su potom stavljali u torbe kako bi ih iznijeli iz kontejnera i odnijeli do mjesta gdje ih je radi ukrcaja i daljnjeg prijevoza kokaina čekao prvookrivljeni. No, spriječila ih je policija koja ih je sve uhitila.

Drugookrivljenom su uzeli torbu u kojoj je bilo 17 paketa s ukupno 20,7 kilograma kokaina, a od trećeokrivljenog su uzeli putnu torbu u kojoj su se nalazila četiri paketa s ukupno 4350 grama kokaina. Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba u kojoj se nalazilo 23 pakiranja s ukupno 28,3 kilograma kokaina, a u prostoru rashladnog uređaja pronađeno je još 16 paketa s ukupno 19,5 kilograma kokaina.

Dubrovnik: Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Iz policije su komentirali navode kako je droga bila u skladištu tvrtke u suvlasništvu bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur.

- Ta tvrtka, odnosno gospođa nema apsolutno nikakve veze s ovim. To se čisto radilo o pogodnom mjestu za vađenje kokaina - rekli su iz policije. Iz policije su rekli i da ovi krijumčari te oni uhićeni u siječnju nemaju veze jedni s drugima te da se radi o dvije zločinačke organizacije.

Pošiljka kokaina koju su zaplijenili ovog vikenda bila je namijenjena tržištu Hrvatske i Europske unije. 

Iz policije navode da je u ove dvije akcije spriječeno krijumčarenje 219 kilograma kokaina, od kojeg su pronašli i zaplijenili 98 kilograma. Radi se o jednoj od najvećih zapljena u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj, a policija je u ovim akcijama razbila dvije narko skupine i uhitila sedam ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca