'Kokošari su mi ukrali 27 koka, po jaja sad moram ići u dućan' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 21

'Kokošari su mi ukrali 27 koka, po jaja sad moram ići u dućan'

'Kokošari su mi ukrali 27 koka, po jaja sad moram ići u dućan'
2

Nesretna žena koja nakon smrti supruga živi sama sa sinom hrani kokoši i obrađuje vrt kako bi lakše spojila kraj s krajem jer živi s 1100 kuna mirovine

VIDEO

Da me netko pitao da mu dam koricu kruha, dala bih mu, ali ovo je sad prešlo baš svaku mjeru.

Ispričala nam je to Ivka Marija Jazvec (73), kojoj su drugi put u roku od dva tjedna ukrali kokoši. Prije tjedan dana su joj uzeli sedam kokoši, a sad 20, tako da je od 30 kokoši, koliko ih je hranila, ostalo samo tri. Kokošari su njen kokošinjac, u dvorištu u kuće u Zablatju na području općine Legrad, opelješili tijekom noći.

Nesle su i 20 jaja 

Nesretna žena koja nakon smrti supruga živi sama sa sinom hrani kokoši i obrađuje vrt kako bi lakše spojila kraj s krajem jer živi s 1100 kuna mirovine. Kokice su dnevno znale snijeti i po dvadesetak jaja, ali sad je osuđena na to da mora kupovati u najbližoj trgovini u tri kilometra udaljenom Imbriovcu.

kokosi

- Šteta je veća od 1000 kuna. Odnosno, jedna moja mirovina. Niti prvi, a ni drugi put, kad su kokošari ušetali u moj kokošinjac, ništa nisam čula, jer vjerujem da oni kokošima zavrnu vratove i potrpaju ih u vreće te preko polja odu otkud su došli - rekla nam je žena koja ne može vjerovati što ju je snašlo u dva tjedna.

Dok nam razočarana pokazuje gotovo prazan kokošinjac dodaje: “Moja kuća nalazi se na osami i na kraju ulice, vjerujem da su kokice vidjeli preko dana jer ih tad pustim da pasu na ledini uz kuću u ograđenom prostoru”. Dodaje da je na kokošinjcu bio lokot, koji su lopovi razvalili.

Kakav kokošinjac! Mali dvorci za koke da im bude što ljepše
Kakav kokošinjac! Mali dvorci za koke da im bude što ljepše

Policija traga za lopovom 

- Krađe su nažalost česte. Tijekom dana na zraku držim meso koje se nakon dimljenja suši, ali ga uvečer moram skidati i stavljati preko noći u zaključani prostor. Bojim se da će ga netko ukrasti. Neki dan je lopov usred bijela dana sjeo na traktor koji je susjed ostavio upaljen dok je otišao u kuću. Kad se vratio na cestu, traktora više nije bilo. Nasreću, lopov je brzo otkriven i traktor je vraćen. Ne tako davno vrata kuća ostavljali smo otvorena i nikad nikome u selu ništa nije falilo - rekla nam je Ivka Marija Jazvec. Policijska uprava križevačko-koprivnička objavila je da traga za nepoznatim počiniteljem koji je ukrao kokoši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti