Obavijesti

News

Komentari 503

Koli udara Zokija dugovima, a on nju da sramoti Hrvatsku

Koli udara Zokija dugovima, a on nju da sramoti Hrvatsku
1

Grabar Kitarović će osuti paljbu da je zadužio Hrvatsku, povećao broj blokiranih, da nije radnik i domoljub, a Milanović će je gađati da dijeli zemlju, sramoti Hrvatsku svojim ponašanjem i društvom i nije trezvena

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović jučer su imali posljednje velike javne nastupe prije današnjeg sučeljavanja na RTL-u koje bi po mnogima moglo i presuditi izbore. Analiza njihovih istupa pokazuje da se može očekivati i žestoka debata, s tim da je još uvijek aktualna predsjednica ostavila dojam da je ona izazivačica, a ne ona koja je na funkciji pet godina.

 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kolindin gaf 00:41

Kolindin stožer se, očito je, odlučio za par taktičkih pravaca napada. Predsjedničino ponavljanje poruka od prije pet godina o zajedništvu i ne pada na plodno tlo jer tada je Milanović bio poznat po krilatici "Ili mi ili oni", ali sada niša slično ne spominje. Dapače, konstantno ponavlja da će biti predsjednik svih građana, pa i onih koji se s njim ne slažu.

Pa se tako predsjednica zaplela u to da zove sve glasače da ju podrže, a onda ih naziva "pravom Hrvatskom". Što znači da su glasači Milanovića kriva Hrvatska, što definitivno nije u duhu zajedništva koje zagovara.

Predsjednica pozvala birače da zaokruže br. 1: To je Milanović!
Predsjednica pozvala birače da zaokruže br. 1: To je Milanović!

Nadalje, po Kolindinom dolasku na debatu N1 u zadnji tren, te po objavama HDZ-ovaca na društvenim mrežama, jasna je poruka koju su željeli poslati: Milanović se boji, nema radne navike, pa mu je očito bilo prerano doći. HDZ bi čak i uspio nametnuti tu poruku da Kolinda nije napravila spomenute gafove. Milanović je nedolazak pravdao unaprijed zakazanim skupom u 11 sati.

Nadalje, Milanovića će napasti kao čovjeka koji Hrvatsku smatra slučajnom, po njegovoj izjavi da je država koja ovisi o kiši ili snijegu slučajna država, te kao nasljednika komunista. Niti jedno niti drugo vjerojatno tako direktno neće izgovoriti predsjednica, nego su za to zaduženi stranački jastrebovi poput Milijana Brkića koji je birače pozvao da ne budu "Jude" i glasaju za Milanovića jer mu je Tito ispred Tuđmana, te je skrnavio crkvu šaljući policiju na branitelje koji su bili u njoj.

'U drugom krugu odlučujemo o budućnosti naše djece u RH'
'U drugom krugu odlučujemo o budućnosti naše djece u RH'

- Nije mi jasno zašto se Milanović uopće kandidirao za predsjednika ako je ranije govorio da tu funkciji treba ukinuti – poručila je Grabar Kitarović. Milanović zaista je govorio da se predsjednik treba birati u Saboru i tu funkciju je smatrao protokolarnom

Predbacuje mu Ovršni zakon 

Još dvije teme iz premijerskog mandata Zorana Milanovića su točke napada. Jedna je zaduženje, druga sporni Ovršni zakon koji će pripisati Orsatu Miljenić, tadašnjem ministru pravosuđa, a današnjem voditelju Milanovićeve kampanje i zastupniku SDP-a.

- Milanović je imao izvršne ovlasti i njima je zadužio državu za 70 milijardi kuna - rekla je Kolinda na gostovanju na N1.

Što se tiče Ovršnog zakona koji je u jednom trenutku doveo do preko 300.000 blokiranih građana, te je propisao velike zarade odvjetnicima i javnim bilježnicima, Grabar Kitarović je to iskoristila za naglašavanje da je ona probala pomoći blokiranima u svom mandatu i predlagala mjere.

- Treba ukinuti dužničko ropstvo u koje je Hrvatsku doveo Zoran Milanović svojim Ovršnim zakonom. Nastavit ću se boriti za prava ovršenih građana i svih ugroženih skupina, uključujući i borbu za prava žena - poručila je predsjednica.

No, ta će tema biti zanimljiva zbog prebacivanja odgovornosti. Miljenić nam je poručio da predsjednica ne govori istinu: "Pa nismo mi donijeli taj zakon, nego nas je dočekao. A donijela ga je HDZ-ova Vlada u kojoj je ministar bio Dražen Bošnjaković". 

'Sučeljavanje' na N1: 'Zašto se Milanović uopće kandidirao?'
'Sučeljavanje' na N1: 'Zašto se Milanović uopće kandidirao?'

Kolinda u razgovoru za N1 nije spomenula činjenicu da Milanović nije do danas otkrio za koga je točno radio sa svojom konzultantskom tvrtkom nakon što je prestao biti premijer. To pitanje će vrlo vjerojatno biti povučeno na debati jer je HDZ Milanoviću više puta prebacio tu netransparentnost.

'Kolinda dijeli Hrvatsku na pravu i krivu' 

Milanović na svom skupu u Boćarskom domu u Zagrebu nije imao hrvatske zastave, pa čak se tu izložio za prozivku o nedostatku domoljublja. Ali u svom čitavom govoru on se i nije pokušao dodvoriti i privući birače Miroslava Škore i desnice, nego je isticao da je za otvoreno društvo u kojem će svi, a pogotovo oni drugačiji imati apsolutno jednaki tretman. I tu je već napao Grabar Kitarović da dijeli ljude i Hrvatsku na pravu i krivu.

- Moji birači su hrvatski građani, a ne pravi i krivi. Jer kad se počneš baviti krivim, dođeš do krive Drine, a znamo kako je završilo kad je Hrvatska htjela biti do Drine - rekao je Milanović. 

Koli, vidi snimku: Jesi, zvala si birače da biraju pravu Hrvatsku
Koli, vidi snimku: Jesi, zvala si birače da biraju pravu Hrvatsku

Grabar-Kitarović je napao i nekoliko puta zbog njenog ponašanja, ali je i između nje i HDZ-a stavio znak jednakosti, a HDZ je napao da uništavaju Hrvatsku.

- Gledamo kako se dužnost predsjednika zapušta i prepušta stihiji, prepušta se nepredvidivosti i svemu onome što uz tu funkciju ne treba ići - rekao je Milanović, pa se pozvao na svoje iskustvo s kojim će raditi u interesu Hrvatske, te da će se truditi izbjegavati greške.

Založio se i za društvo u kojem će svatko imati jednaku priliku za uspjeh, pa je poštena vlast po njemu najbolja demografska mjera jer su ljudi spremni ostati i boriti se ako vide da će im potomci živjeti bolje.

Miljenić objasnio zašto Zoran Milanović nije došao na debatu
Miljenić objasnio zašto Zoran Milanović nije došao na debatu

- Ne možemo biti država u kojoj živimo od rente, prirode koju nam je bog dao i stranačke iskaznice HDZ-a – rekao je.
Iako je nije spomenuo, rekao je da ljude ne mogu voditi i stvarati bolje društvo oni koji su spremni otići na visoke pozicije i plaće u Europu ili New York. Predsjednicu je bocnuo još jednom rečenicom.

- Budite sigurni da vas neću sramotiti i da ću dužnost obavljati trezveno – rekao je.

U debati će sigurno predsjednici predbaciti i prijateljstvo s Milanom Bandićem i Zdravkom Mamićem jer je već više puta naglasio kako se predsjednica okružila lošim društvom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 503
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda