Obavijesti

News

Komentari 34

Koliko su potrošili hrvatski ministri: Ne štede na kavama...

Koliko su potrošili hrvatski ministri: Ne štede na kavama...
1

Uz Bauka, Milanka Opačić, Rajko Ostojić i Jovanović na sebe nisu potrošili ništa, ali je Ostojićev ured spiskao čak 397.828 kuna, a nije baš štedio ni Hajdaš Dončić

VIDEO

Ministri Milanovićeve vlade prošle su godine bili više-manje štedljivi u korištenju osobne reprezentacije koja se najčešće ticala plaćanja kava, pića i ručkova. 

Najštedljiviji su bili Milanka Opačić i Željko Jovanović koji na osobnu reprezentaciju iz proračuna nisu potrošili ni kune te Arsen Bauk. Ni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na osobnu reprezentaciju nije ništa potrošio, ali je zato njegov kabinet , uz kabinet ministra pomorstva Siniše Hajdaša Dončića bio najrastrošniji. 

Ostojićev kabinet potrošio je 397.828,00 kuna, a kabinet Siniše Hajdaša Dončića 80.452,00 kuna. Taj se iznos tiče i četiriju mjeseca Zlatka Komadine. 

Milanović je od 1. siječnja do 21. prosinca 2012. potrošio ukupno 76.224, 98 kn, ali se ne zna do kojeg je datuma tu svotu iskoristio. Iako su ga mnogi često viđali u skupim restoranima, izgleda da premijer radne ručkove ne plaća često državnom karticom. Moguće je da ga netko časti ili da plaća karticom SDP-a. Možda pak premijer malo jede. Posljednja varijanta je, reći će kolege iz SDP-a, zapravo je vrlo izgledna jer Milanović ne krije da pazi na liniju i na izgled. Tako je na internu reprezantaciju u Vladinu restoranu i čajnim kuhinjama potrošio 24.545,00 kuna dok je vanjska reprezentacija, koja uključuje i troškove na putovanjima, iznosila 51.679,98 kuna. 

Milanović, prema podacima koje smo dobili iz Vlade, na raspolaganju ima manje novca nego vlade Jadranke Kosor i Ive Sanadera. Za vrijeme Jadranke Kosor proračunom je za predsjednika Vlade i potpredsjednika bilo odobreno 350.000 kuna, a čak 1, 5 milijuna kuna za vrijeme Ive Sanadera.

Točne iznose koje su ministri potrošili na reprezentaciju, kave, pića i gošćenja pročitajte u 24sata Expressu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa