Obavijesti

News

Komentari 25

Predsjednica na 'Đakovačkim vezovima', nastupao je i Škoro

Predsjednica na 'Đakovačkim vezovima', nastupao je i Škoro
1

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović mimohodu su nazočili predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nedjelju je provela na Đakovačkim vezovima, ali iako je tamo bio njezin rival Miroslav Škoro, njih dvoje nisu se sreli.

Predsjednica je bila na svečanosti prijepodne, a predsjednički kandidat u večernjim satima imao je koncert.

- Nemam pojma da je večeras koncert gospodina Škore - rekla je aktualna predsjednica na pitanje planira li ostati u Đakovu na koncertu.

 Miroslav Škoro je nakon objave da želi veće predsjedničke ovlasti sad najavio da će, postane li predsjednik, raspisati referendum s prijedlogom zakona o ispitivanju podrijetla imovine i oduzimanju one koja je stečena na nezakonit način.

- Neka se najprije istraži moja imovina, a onda imovina svih ostalih političara i dužnosnika. To bi bilo najpoštenije, jer ovo što se događa jednostavno nije dobro. Ne može više po onoj tko je jamio, jamio je - rekao je.

Prethodno je zakon o podrijetlu imovine zbog svih afera vladajućih tražio HSS, ali on nije prošao u Saboru. Nedavno je isti zakon najavio SDP. Istodobno, Zoran Milanović je preuzeo Škorin recept. U posljednje vrijeme objavljuje statuse po društvenim mrežama. Nakon što ga je Glavni odbor SDP-a potvrdio kao predsjedničkog kandidata SDP-a, zahvalio se na potpori stranačkim drugovima.
- Računam na vas do kraja ove borbe koju ću voditi s ciljem da Hrvatska postane progresivno, moderno i otvoreno društvo. Vi ste odlučili, pozivam i sve ostale koji dijele viziju takvog društva da se pridruže! Jer, izaberete li mene, Hrvatska će i bez obećanja biti jedna posve normalna zemlja - napisao je Milanović na Facebooku.

Politički analitičar Žarko Puhovski o pretkampanji koja se vodi kaže da je poluozbiljna.

- Milanović i Škoro prerano su ušli u igru jer nisu mogli čekati, a predsjednica je s objavom ide li u predsjedničku utrku oklijevala jer ona ima samo jednu želju, a to je da preuzme HDZ. Nadala se da će Plenković dobiti neku funkciju u Bruxellesu. Sad kad je to otpalo, nije joj ostalo drugo nego da se sa zakašnjenjem ubaci u pretkampanju - rekao je Puhovski.

Stava je da Milanović i Škoro kao kandidati mogu raditi što hoće, ali Kolinda Grabar Kitarović, kaže, zaboravlja da je još predsjednica države.

- Više ne funkcionira kao predsjednica. Glavinja, pjeva pjesmice, hoda po šumama i gorama, a dopušta si i skandalozne izjave poput one nedavne o ilegalnim migrantima - rekao je Puhovski napominjući kako je za predsjednicu pozicija u kojoj se našla nespretna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...