Obavijesti

News

Komentari 468

Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...

Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...
2

Mi trenutno imamo avione 2. generacije, dok drugi imaju zrakoplove 4. generacije. Ja bih rado da možemo kupiti nove zrakoplove, ali ne možete potrošiti novac koji treba za obrazovanje, kaže predsjednica

VIDEO

Drugog dana boravka u Karlovcu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je da je s vojskom razgovarala o razvoju kopnene vojske te kako se suočavati s novim ugrozama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednica Kolinda u posjetu HKoV- a u Karlovcu Reporter: Andreja Thomas

Posted by 24sata on Tuesday, 27 March 2018

- Glavna zadaća je očuvanje teritorija - rekla je i dodala kako su spomenuli i pitanje pomaganja civilnom stanovništvu koji bi se trebali smanjivati kako će se razvijati drugi sustavi potpore stanovništvu. 

Hoće li hrvatskim nebom letjeti borbeni avioni stari 25 godina?
Hoće li hrvatskim nebom letjeti borbeni avioni stari 25 godina?

'I ja bih novi Mercedes, ali...'

O kupnji borbenih aviona predsjednica kaže da će prihvatiti onu opciju koju stručna skupina predlaže kao najbolju i najpovoljniju. Dodaje kako prije svega o tome trebaju odlučiti stručnjaci i piloti te najavila da će o tome razgovarati večeras.

- Veliko je pitanje razlika između generacija. Mi trenutno imamo avione 2. generacije, dok drugi imaju zrakoplove 4. generacije. Ja bih rado da možemo kupiti nove zrakoplove, ali ne možete potrošiti novac koji treba za obrazovanje... I ja bih si rado priuštila novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu - kaže predsjednica. 

Protjerali smo im diplomata: Kako Putin planira uzvratiti?
Protjerali smo im diplomata: Kako Putin planira uzvratiti?

O mogućim protumjerama Rusije

- Ne mogu odgovarati u ime Ruske federacije, to pitajte Azimova ili nekog iz Federacije - odgovorila je na pitanje da komentira moguće protumjere Rusije na izbacivanje diplomata iz Hrvatske.

Krstičević: Nabavom se nije bavila samo ova Vlada 

Ministar obrane Damir Krstičević također je komentirao nabavu borbenih zrakoplova. 

- U procesu smo donošenja odluke na državnoj razini, stručna skupina je završila svoj posao, dala preporuku, nakon toga smo otišli u Sabor. U 12. je mjesecu Sabor dao jednoglasno mišljenje, sad je drugi korak u procesu donošenja odluke sastanak Vijeća za obranu, a treći je konačna odluka Vlade - izjavio je za N1

Dodao je kako proces nabave traje već godinu dana. Istaknuo je kako su dobili četiri ponude s "vrhunskih proizvodima" te kako je ovaj proces specifičan utoliko što se radi s državom. 

- Mi smo od početka vodili računa, u odnosu svih poslova dosad, da radimo s državom. Ovaj posao nije posao ove Vlade, nego nekoliko ministara, prema tome suradnja s državom je jako bitna. Osim aviona, karakteristike aviona, tražimo državu koja će nam dati operativno iskustvo, iskustvo održavanja, logistike. To je ogroman tehnološki iskorak za Hrvatsku vojsku, dolazi znanje, tehnologija, mladi ljudi. Mislim da je Hrvatska vojska konačno zaslužila da dobije taj iskorak i da bude u spremnosti pomoći narodu i jamac sigurnosti narodima na ovim prostorima - objasnio je ministar Krstičević. 

Dotaknuo se i komentara bivših pilota da su izraelski zrakoplovi "izbubani". 

- Gripen je vrhunski zrakoplov, F16 je vrhunski zrakoplov i to je moj stav - rekao je Krstičević te dodao kako država mora voditi računa i o drugim sektorima za koje također treba izdvojiti novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 468
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.