Obavijesti

News

Komentari 374

Kolinda, Kujundžić i Josipović zatražili razgovor s Bozanićem

Kolinda, Kujundžić i Josipović zatražili razgovor s Bozanićem
9

Četvrti kandidat Ivan Vilibor Sinčić bio je na misi u 9 sati. Kujundžić, Josipović i Grabar Kitarović tražili su od kardinala Josipa Bozanića da ih primi poslije mise

VIDEO

Predsjednički kandidati Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić stigli su u četvrtak u 10 sati na božićnu misu u zagrebačkoj katedrali

Kolinda je svima zaželjela sretan Božić i Novu godinu. Kaže da još nije odmotala poklone ispod bora. Kujundžić je također spomenuo da još nije stigao odmotati poklone, a svima je zaželio da su zdravi i da nema siromaštva. 

Josipović je samo kratko pozdravio i otišao na misu. Četvrti predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić prošao je pored katedrale, a doznajemo kako je on ranije već bio na misi.

Zanimljivo, nakon mise kardinal će primiti Grabar Kitarović, Kujundžića i Josipovića koji su izrazili želju da mu čestitaju Božić.

Kaptol: Svi kandidati će imati jednaki tretman

Kako piše Večernji list, s Kaptola poručuju da se Crkva nije htjela uključivati u predizbornu kampanju pa nikoga nisu primali, ali su kandidati tražili da ih kardinal primi kako bi mu mogli čestitati Božić. Stoga će ih primiti u Nadbiskupskom dvoru, pri čemu će svi imati jednak tretman, naglašavaju s Kaptola.

Četvrti kandidat Ivan Vilibor Sinčić nije tražio da ga Bozanić primi

Sinčić bio na misi u 9 sati: Nije sjedio u prvim redovima

- Sinčić je bio u 9 na misi. Nije sjedio u prvim redovima, nego je stajao ispod kora - rekli su u katedrali za Večernji list. 

Inače, prve klupe su rezervirane za 'VIP goste'. Tamo su se na misi u 10 sati smjestili Josipović, Grabar Kitarović i Kujundžić te Sandra Švaljek.

Bozanić: Branitelji su zaustavili ideologiju koja je od Hrvatske željela napraviti ruševinu

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u današnjoj je propovijedi posebno spomenuo branitelje koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva na Savskoj cesti u Zagrebu, koje je posjetio na Badnjak. 

- Oni su u datom trenutku svoje živote dali na raspolaganje kako bi zaustavili zločinačku ideologiju koja je od Hrvatske doslovno željela napraviti ruševinu. Pod vodstvom prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, u vrijeme zagrebačkog nadbiskupa blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, a uz pomoć samoga Boga, zagovorom Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca te brojnih hrvatskih mučenika i svetaca, uz velike žrtve izborili su nam branitelji slobodu. Dana su im zato i određena prava, ali stječe se dojam da ih se istodobno polagano isključuje iz istoga onoga društva kojemu su omogućili opstanak. Ideolozima razvaline u njihovim rušilačkim nastojanjima uvijek smetaju čuvari temelja kuće. Svakome komu je stalo do dobra bližnjega, ova Crkva želi biti blizu, jer ne smije se dopustiti da i jedan čovjek propadne, a kamo li čitav narod. Zato želimo biti blizu i hrvatskim braniteljima koji se bore za svoju društvenu uključenost, i koji nastojanjem da se ne dira u temelje države, čuvaju toliko toga što još ima snage izgrađivati Domovinu - rekao je Bozanić.

'Gospodarstvo je razrušeno'

'Kardinal se osvrnuo i na gospodarsku krizu.

- Žao mi je što to danas moram reći, no kako drukčije nego djelovanju ideologa razvaline pripisati ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom koje je do te mjere razrušeno da ga se sve više gleda kao nešto što je nekad bilo, a sada se samo broje i preprodaju preostale cigle iz njegove ruševine? - rekao je Bozanić, pitajući se kako to da je hrvatski čovjek u Europi i svijetu priznat kao dobar i odgovoran radnik, a nema napretka.

Rekao je da treba voditi politiku koja odražava hrvatske vrednote.

'Božić postaje nekakva društvena droga'

Bozanić je u propovijedi istaknuo ako će nakon Božića biti "opet po starome: ponovno ratovi, ponovno nesuglasice među ljudima, ponovno odlazak u još veće egzistencijalne dubioze, ponovno okrutnost života".

- Time Božić postaje nekakva društvena droga koja se ubrizgava jedanput godišnje, da bi se pobjeglo od poražavajućih bilanci s kraja godine. No droga ne siti, ona ne održava na životu. Droga sa svakom novom dozom iluzije oduzima čovjeku stvarni, istinski život i pretvara ga u - ništa. Božić nije droga koja na kraju izobličuje lica i gasi živote tolikih zavaranih ljudi. Božić je proslava Kristova rođenja, jedinoga istinskoga kruga od kojega možemo živjeti na ovome svijetu - rekao je Bozanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...