Obavijesti

News

Komentari 625

Kolinda oformila Povjerenstvo za traženje svog novog ureda

Kolinda oformila Povjerenstvo za traženje svog novog ureda
3

Iz Ureda na Pantovčaku priopćili su kako će Povjerenstvo pri utvrđivanju svih uvjeta za buduću lokaciju posebno voditi računa o troškovima preseljenja ili ostanka

VIDEO

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku priopćili su kako je predsjednica pokrenula postupak kojim će se odrediti novo sjedište njezina Ureda. U tu svrhu osniva se Povjerenstvo koje će utvrditi sve uvjete buduće lokacije, s naglaskom da će posebno voditi računa o troškovima postojeće lokacije i troškovima preseljenja u novu. 

Razmatra se nekretnina u Visokoj ulici kao i opcija smanjenja kompleksa Pantovčak. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske. Odlukom se pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda Predsjednice, obzirom na činjenicu kako je postojeći smještaj Ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvo sjedište Ureda predsjednika Republike Hrvatske bili su Banski dvori, a nakon njihovog raketiranja , 07. listopada 1991. godine, Ured predsjednika privremeno je premješten na sigurniju lokaciju na Pantovčaku. Sukladno tome, nameće se potreba da se u postupku predviđenom Odlukom konačno utvrdi trajno sjedište Ureda. 

Slijedom navedenog osniva se Povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe Ureda, a polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda. Posebno će se voditi računa o troškovima postojeće lokacije, te troškovima preseljenja i prenamjene drugih raspoloživih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske. U tom smislu, uz ostale objekte, razmotrit će se i nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak.

Nakon što Povjerenstvo završi s radom i izradi stručni nalaz o smještajnim potrebama Ureda te utvrdi koje nekretnine i u kojem opsegu udovoljavaju uvjetima utvrđenim stručnim nalazom, Predsjednica Republike donijet će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim Saborom, Odluku o sjedištu Ureda. 

Do donošenja Odluke o sjedištu Ureda, sjedištem Ureda smatrat će se Pantovčak 241." 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 625
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1