Obavijesti

News

Komentari 316

Kolinda: Vlada već tri godine gleda kako Hrvatska propada

Kolinda: Vlada već tri godine gleda kako Hrvatska propada
9

Predsjedničku kandidatkinju HDZ-a dočekalo je u Šibeniku prepuno gledalište HNK. Vladu je u svom govoru optužila za nerad, veleizdaju i pronevjeru

VIDEO

Predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović dočekalo je u Šibeniku prepuno gledalište Hrvatskog narodnog kazališta. Pozdravili su je domaćini Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a, Goran Pauk, šibensko-kninski župan i predsjednik GO HDZ-a i Josipa Rimac, kninska gradonačelnica i članica Predsjedništva HDZ-a. Rimac se u svom obraćanju prisjetila skandala sa zastavom skinutom s kninske tvrđave, koju je ona 14. studenog u Vodicama poklonila predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović da je nakon izborne pobjede objesi na Pantovčak.

- Možda ste mislili da neću. Ali nisam od onih koji ne govore sve ono što misle. Pisali su mnogo i o zastavi, o simbolu hrvatske pobjede, a nisu pisali o tome da sam napisala otvoreno pismo da žele 20. obljetnicu Oluje slaviti negdje drugdje, jer Knin im je mali. E nije mali!. On je simbol hrvatske pobjede, simbol Domovinskog rata i simbol onoga trenutka kada je Tuđman poljubio zastavu. Zato ćemo mi imati svoju predsjednicu koja će 20. obljetnicu Oluje slaviti u Kninu i koja će poljubiti zastavu kada se bude dizala, a ne gledati samo sa strane kako se diže uz intoniranje Lijepe naše - rekla je Josipa Rimac.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović u Šibenik je donijela pšenicu koju će simbolički zasijati i koja će pokazati da Hrvatska s njom na čelu ide prema blagostanju.

- Taj 28. prosinca ključan je datum, dragi prijatelji. Tada moramo jedinstveno, kao jedno biće izaći na izbore i promijeniti ovo stanje, preuzeti ponovno sudbinu naše Hrvatske u svoje ruke. A kakvo je stanje u Hrvatskoj sada ne mora nam govoriti Europska komisija i druge međunarodne institucije, koje nas svrstavaju na samo dno na ljestvicama razvoja. Siromaštvo raste, nezaposlenost je 18 posto, svaka druga mlada osoba je nezaposlena, umirovljenici su izgubili dostojanstvo, braniteljima su oduzeli dostojanstvo. Sve sam to vidjela dragi prijatelji kroz ove tisuće kilometara koje sam proputovala Hrvatskom kroz ova dva i pol mjeseca. Ono što sam željela je da moj program bude utemeljen na stvarnom životu u Hrvatskoj, na onome kako se danas živi i kako bi htjeli živjeti. Ne nudim vam nikakve učene fraze, nikakve floskule, nudim jednostavno bolji život u našoj voljenoj Hrvatskojrekla je Grabar Kitarović i pobrala ovacije.

Dusko Jaramaz/PIXSELL


Ona drži da je Hrvatska danas u teškoj gospodarskoj, socijalnoj i vrijednosnoj krizi, za što je okrivila Vladu 'koja već tri godine za redom ne radi apsolutno ništa nego samo promatra Hrvatsku kako propada'. 

- A dosadašnji predsjednik gospodin Josipović, koji je njegov odgovor na to? Kaže on: 'To je pravi put'. Oprostite, kuda? -  pita predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

- Mi to moramo zaustaviti, mi moramo Hrvatsku izvesti na put razvoja, prosperiteta i boljitka, onako kako je zamislio još naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, završiti posao koji smo započeli pod njegovim vodstvom i odvesti Hrvatsku u bolji život - grmila je pred oduševljenim mnoštvom Grabar Kitarović.

Obrušila se na najavljenu monetizaciju autocesta, od koje će Vlada dobiti možda 19 milijardi kuna, te se pitala radi li se o veleizdaju.

- A 2014. godine je Hrvatska dobila 11 milijardi kuna iz kohezijskog, poljoprivrednog i ribarskog fonda. Koliko je od tih 11 milijardi iskorišteno? Nula kuna. Recite da to nije pronevjera toga novca, recite da to nije  veleizdaja hrvatskoga naroda - rekla je Grabar Kitarović.

-  To je samo jedan od primjera kako se moglo riješiti proračun. To je više od pola od tih 19 milijardi koje bi oni dobili od monetizacije autocesta, od toga što bi naše nacionalno blago dali strancima da upravljaju njime godinama i godinama. E pa neće ići! - rekla je Grabar Kitarović i pobrala još jedan dugi pljesak.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za priče kako su predsjedničke ovlasti nedovoljne rekla je da su čista obmana, da su Josipovićeva isprika za nerad, nečinjenje, čuvanje vlastitog rejtinga, za nezamjeranje Kukuriku koaliciji koja ga je ponovno kandidirala za predsjednika.

- Mislim da je došlo vrijeme da u Ured predsjednika dođe osoba koja ima snage i hrabrosti promijeniti to stanje koja zna, hoće i može i odgovorno tvrdim ta sam! - rekla je. Najavila je da će ih iskoristiti i ostvariti gospodarski rast i razvoj za bolji život u Hrvatskoj. 

- Proglasit ćemo isključivi gospodarski pojas na Jadranu i bit ćemo gospodari dijela Jadrana koji nam pripada - rekla je.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Promijenit ću poreznu politiku, koja više neće biti represivna, nego stimulirati gospodarstvo, osigurat će socijalnu stabilnost, dostojan život građanima, brinuti se o svima, o umirovljenicima, braniteljima, o osobama s invaliditetom, o ljudima ljudi koji se ne mogu sami o sebi brinuti i o mladima. Pobrinut će se za nacionalnu sigurnost i obranu, za vladavinu prava i odgovornu državnu upravu, obračunati s korupcijom, voditi vanjsku politiku i diplomaciju za međunarodni ugled Hrvatske... -rekla je.

-  Poslat ćemo jasnu poruku da hrvatska vanjska politika vodi prvenstveno računa o hrvatskim nacionalnim interesima i da je ovo Hrvatska, a ne nekakva regija. Vratit ćemo mjesto Hrvatskoj koje zaslužuje među najvećim svjetskim silama, ali isto tako rješavati otvorena pitanja u susjedstvu - rekla je Grabar Kitarović i na kraju skupa zajedno s pripadnicima Mladeži HDZ-a dizala iznad glave veliku hrvatsku zastavu i pjevala 'Moja domovina'.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije