Obavijesti

News

Komentari 22

KolindavsPlenki: On nju "ne doživljava", njoj to nije bitno...

KolindavsPlenki:  On nju "ne doživljava", njoj to nije bitno...
1

Umjesto dogovora o snažnom reformskom zaokretu državne politike, Kolinda i Plenki vode poguban rat taština. Predsjednica i premijer ne slažu se ni oko čega. Razlozi neslaganja su slojeviti

VIDEO

Andrej Plenković “ne doživljava” predsjedničine kritike. U prijevodu s diplomatskog na razumljivi jezik, on je smatra beznačajnom, njezine ocjene su mu nevažne, orao se ne obazire na muhe...

Odgovarajući na Plenkovićeve izjave, predsjednica je rekla da nije važno doživljava li Plenković nju ili ne, nego doživljava li kritike iz Bruxellesa i ono što je u njima izrečeno. A rečeno je da je njegova Vlada u cijelosti ispunila samo pet posto ciljeva koje je sama sebi zadala. O tim ciljevima, i o nekima koje si nisu ni zadali, ovisi sudbina ove zemlje.

Kolinda je u ovom sukobu efektno poentirala, smetnuvši s uma činjenicu da ni sama nije ispunila ni jedno jedino predizborno obećanje. Ni pet posto.

Premijer Plenković ponovio je prošlog tjedna pitanje koje je jednom već ostalo bez odgovora - Kolinda Grabar Kitarović morala bi reći želi li još jedan mandat na Pantovčaku ili ne. Iako je izgledalo kao da on time hoće poručiti kako je upitno hoće li HDZ podržati Kolindu - a bez stranačke podrške ona će teško pobijediti - iza njegove izjave krije se strah od mogućnosti da Kolinda Grabar Kitarović možda više želi doći na Trg žrtava fašizma, u HDZ, nego ostati na Pantovčaku.

- Predsjednica još nije odlučila hoće li se kandidirati na idućim izborima, ona razmišlja i o mogućnosti da se kandidira za predsjednicu Hrvatske demokratska zajednice - kaže nam izvor blizak predsjednici.

Iako ta opcija zvuči pomalo fantastično, nije posve lišena smisla. Kolinda žudi za stvarnom moći. Ona je već jednom, polutajno, sastavila svoju vladu, koja bi privremeno preuzela Hrvatsku da Tim Orešković nije preuzeo mandat. Predsjednica je tad računala da bi za pet-šest mjeseci, do novih izbora, čvrsto uzela kormilo upravljanja zemljom. Ona je svjesna da je pozicija predsjednice izvrsna ako politiku doživljavamo kao besplatni turizam po elitnim svjetskim destinacijama, ali ne nudi upravljačka prava, koja ostaju premijeru.

- Zato Kolinda desničari - smatraju sugovornici iz stranke dodajući kako Plenkovića vide kao ideološko strano tijelo, a nju ne.

No u tom ratu, sa strane, sudjeluju i drugi igrači.

- Kolinda sluša savjete koje joj daju Karamarkovi ljudi. Oni je uvjeravaju da je kritika Plenkovića politički profitabilna, a u stvari žele srušiti i nju i Plenkovića kako bi stvorili prostor za Karamarkov povratak - vjeruju u HDZ-u.

Razloge sukobljavanja možemo tražiti i u taštini, starim računima iz MVP-a, različitim vanjskopolitičkim agendama... Kako god bilo, dvoje najvažnijih ljudi države ratuju protiv sebe, umjesto da “ratuju” za nas. U međuvremenu, iz Hrvatske dnevno bježi od 120 do 150 mladih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)