News

Komentari 160

Kolindu je 'krenulo': I slučajan susret s Dačićem je sad minus

Kolindu je 'krenulo': I slučajan susret s Dačićem je sad minus

Kolinda je navijačica, ali se bavi samo s dva sporta: skače u vlastita usta, ili si propucava koljeno. Sve je počelo obećanjem da će Hrvatska biti među najrazvijenijima na svijetu

Kolinda Grabar Kitarović se u New Yorku susrela s Ivicom Dačićem, objavilo je jučer srpsko ministarstvo vanjskih poslova. 'Predsjednica se nije službeno sastala s Dačićem', odmah je reagirao njen Ured, pa objasnio: 'Samo se susrela s njim na hodniku i kurtoazno pozdravila...'

>>> Video susreta pogledajte OVDJE

U međuvremenu, većina je hrvatskih portala objavila informaciju prema kojoj se Kolinda susrela s Dačićem, no da fotografije susreta s njim nije objavila, za razliku od onih s Mike Penceom i Hashimom Tatchijem. Iako je ured govorio istinu, šteta je već bila nepopravljiva: kriva vijest je, kaže staro pravilo, nalik na perje koje bacite kroz prozor iz jastuka, a demanti pokušaj da se to perje vrati natrag. Predsjednicu je baš 'krenulo'.

Nedavno se u Auschwitzu pohvalila kako je Hrvatska dala najviše antifašističkih boraca u odnosu na broj stanovnika, da bi samo par dana kasnije na Korčuli otvorila galeriju nazvanu po fra Bernardinu Sokolu koji je Nijemcima cinkario sedmoricu skrivenih partizana, koje su okupatori potom strijeljali.

U Argentini je emigrante iz NDH nazvala 'domoljubima' i borcima za slobodu - među njima su bili Pavelić, Frković i brojni dužnosnici ustaškog režima - dok se u SR Hrvatskoj nije smjelo spominjati čak ni Hrvatsko zagorje. U Krapini je rekla 'Došel bum doma, sel si bum pod brajde', je pjesma koju smo pjevali s vojnicima u Afganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojoj domovina spi'.

Pjesma je nastala u samostalnoj Hrvatskoj, a vremena u kojima se 'nije smjela spominjati Hrvatska' pamti valjda samo ona, budući da je nacionalno izjašnjavanje bilo obavezno u svemu, od kadroviranja do indeksa na sveučilištu. Povrh toga, nebrojeno puta je rekla da je u djetinjstvu stalno išla u crkvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kolinda je navijačica, ali se bavi samo s dva sporta: skače u vlastita usta, ili si propucava koljeno. Sve je počelo obećanjem da će Hrvatska biti među najrazvijenijima na svijetu, a nastavilo se dugom serijom gafova koji do danas ne staju. Njene izjave o čokoladicama, jogurtu, željeznoj zavjesi, Argentini, ući će u svaku ozbiljniju antologiju.

No još je očitija njena sklonost da svima govori ono što žele čuti: kad je egzodus postao velika tema najprije je svima rekla da svi kojima se ne sviđa mogu ići, potom je rekla kako je 'sloboda kretanja mana'. Kad krene kampanja, neće joj biti lako. Ankete pokazuju da za sva ta šaranja već plaća kaznu.

Najčitaniji članci