Obavijesti

News

Komentari 19

Komadina: 'Ne bježim od toga da SDP ima problema i da stranku treba bolje organizirati'

Komadina: 'Ne bježim od toga da SDP ima problema i da stranku treba bolje organizirati'
1

Obnašatelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina izjavio je da ne bježi od toga da SDP ima problema te da stranku treba bolje organizirati, ali da probleme ima i socijaldemokracija u cijelom svijetu i u Europi

VIDEO

Na novinarsko pitanje kako komentira to što SDP gubi birače i simpatizere, Zlatko Komadina je rekao da ne bježi od toga da stranka ima problema.

"Napravili smo jedan osvrt, dat ću ga sutra na Predsjedništvo na Ibleru, u kojemu smo definirali mnoge razloge i okolnosti, vanjske i unutarnje. Ne bježim od toga da SDP ima problema, problema ima cijela socijaldemokracija u svijetu i Europi, ne samo u Hrvatskoj. Treba jasnije artikulirati politiku, a stranku puno bolje organizirati nego što je sada, puno kvalitetniji rad, edukacija ljudi, tumačenje biračkom tijelu, biti aktualan, reagirati na vrijeme kao oporba na neke prijedloge pozicije. Mora se raditi. Stranka se dugo gradi, a može se rasuti vrlo brzo", rekao je.

Željko Kolar predao potpise: 'Čeka nas puno posla do cilja, to je novi SDP za novu Hrvatsku'
Željko Kolar predao potpise: 'Čeka nas puno posla do cilja, to je novi SDP za novu Hrvatsku'

Na upit o percepciji da je stranka ostala zarobljenik starih kadrova, Komadina je odgovorio da ne vidi zašto. "Evo, ja ću ih osloboditi, ja se nisam kandidirao ni za jednu dužnost u ovom mandatu," rekao je.

O kandidatima će odlučiti članovi stranke

Na pitanje o broju kandidata za predsjednika SDP-a te o tome je li ih previše, Komadina je rekao da će o kandidatima glasati i odlučiti članovi stranke.

"Izborni proces je krenuo, danas je zadnji dan za prijave za Glavni odbor, Predsjedništvo i predsjednika. Do sada su 4 kandidata predala kandidaturu za predsjednika SDP-a. Osobno ne očekujem dalje broj za predsjednika,  zato mi nije jasno što znači ovo  prevelik broj, sve je to relativno, kako se gleda, odlučit će članovi stranke na glasanju 26. rujna", rekao je.

Upitan podupire li gradonačelnicu Omišlja Mirelu Ahmetović kao kandidatkinju za predsjednicu SDP-a, Komadina je rekao da se neće javno izjašnjavati, s obzirom na to da mora stranku dovesti do izbora.

"Meni su svi oni koji su se kandidirali poznati, znam ih. Mirela Ahmetović je svjesna i samosvjesna, donijela je odluku sama i želim joj uspjeh na izborima", poručio je.

Ahmetović predala kandidaturu za predsjednicu: 'Ako pobijedim ljevica prestaje spavati...'
Ahmetović predala kandidaturu za predsjednicu: 'Ako pobijedim ljevica prestaje spavati...'

Na upit je li kandiranje Mirele Ahmetović i Željka Kolara usmjereno protiv Peđe Grbina te je li to borba protiv Milanovićevih kadrova, Komadina je rekao da se svatko kandidira za sebe.

"Ne bih rekao protiv, svatko se kandidira za sebe, svatko od njih je svoj kandidat, a druga je stvar kako se to konotira. Iz pitanja prozlazi kako se priča i na terenu. Trebaju odlučiti članovi, a ne klanovi. Govorilo se o šalabahterima u prethodnim razdobljima, grupiranjima itd. Međutim, imam dojam da se ni sada nije daleko odmaklo u smislu te međusobne povezanosti, suradnje po terenu, po sistemu 'ti podrži mene, ja ću podržati tebe'. Važno je da se taj proces završi", rekao je.

Dodao je i kao mu je pomalo već čudno da se priča u javnosti kako se SDP bavi sama sobom. "To je najkraći mogući rok u kojem smo mogli organizirati izbore, u dva mjeseca. I HDZ je imao izbore i tad se bavio samim sobom. To se mora odraditi, imamo takva pravila, nakon parlamentarnih izbora u roku od šest mjeseci  se mora položiti račun članstvu. Ovoga puta je to učinjueno u njabržem mogućem roku, u dva mjeseca", ustvrdio je.

Nova kandidatura za šefa SDP-a stigla iz Pule: Najavio je član Gradskog odbora Marino Percan
Nova kandidatura za šefa SDP-a stigla iz Pule: Najavio je član Gradskog odbora Marino Percan

Na pitanje može li netko od kandidata izvući SDP iz 'gliba', odgovorio je da nije prorok.

"Nisam prorok, vidjet ćemo, zašto, ne bih ja rekao gliba. Meni je čudna ta teorija da je samo SDP izgubio izbore. To je zato jer su očekivanja bila da SDP dobije izbore. Izbore može izgubiti samo onaj koji je na vlasti. Izbore su izgubili Račan, zatim Milanović, kada smo bili na vlasti, a Bernardić nije dobro prošao, ostvario je puno manji rezultat od očekivanja. A interesantno je da su svi pobijedili na izborima osim nas", zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.