Obavijesti

News

Komentari 14

Komadinin program: 'Borim se za povjerenje građana u SDP'

Komadina je pozdravio moguću kandidaturu kolegice Zrinke Starešinić uz riječi da 'svaki član ima pravo birati i biti biran'. Kaže da SDP-u treba novi Statut i program

VIDEO

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji se službeno kandidirao za predsjednika stranke, predstavio je u srijedu svoj izborni program istaknuvši da se on bori za povjerenje građana u SDP.

 - Kandidiram se za predsjednika SDP-a jer želim okupljati i donijeti promjene u SDP-u. Moramo povećati povjerenje građana u stranku, jer ćemo samo tako biti sposobni da ponovno preuzmemo odgovornost za vođenje zemlje - rekao je Komadina, a prenosi Novi list. 

Pozdravio je kandidaturu kolegice Zrinke Starešinić uz riječi da "svaki član ima pravo birati i biti biran."

Komadina je rekao da SDP-u treba novi Statut i novi program.

- Da bismo mijenjali društvo, prvo moramo mijenjati sebe. Statut ćemo po mom dubokom uvjerenju pisati zajedno jer je potrebno veće sudjelovanje članova u donošenju odluka. Pokrenut ću raspravu o proširenju modela jedan član-jedan glas i na druge razine izbora - kazao je Komadina i dodao da je Vlada predvođena SDP-om učinila puno na uvođenju promjena u Hrvatskoj, no da su se pozitivne ekonomske promjene dogodile prekasno da bi građani dali veću podršku SDP-u na izborima. 

-  Cilj socijaldemokracije mora biti razvoj potencijala pojedinca i razvoj potencijala društva. Hrvatska počiva na malim i srednjim poduzetnicima i njima moramo ukinuti namete i smanjiti administrativne barijere. Bez ekonomskog rasta ne možemo zadržati ovu razinu potrošnje. Stoga je potreban je veći stupanj decentralizacije koji će rezultirati povećanjem demokratičnosti i racionalnosti. Možemo izvoziti puno više hrane nego što nam je potrebno, a mi je danas, nažalost, uvozimo.

'Jedno je sloboda govora, a drugo ksenofobija i govor mržnje'

Osvrnuo se i na desničarski prosvjed u Zagrebu.

- Ja sam za slobodu govora, ali to je jedno, a drugo je ksenofobija i govor mržnje. Veličanje pokreta koji su donijeli toliko zla Hrvatskoj i Europi nema mjesta u demokratskoj Hrvatskoj. Antifašizam je naša vrijednost i toga se ne smijemo i nećemo sramiti. Oko toga nema dileme - zaključio je Komadina

Inače, prošlog tjedna Glavni odbor SDP-a odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...