Obavijesti

News

Komentari 6

Komunisti u Grazu neočekivano pobjeđuju: "Mi smo tu svaki dan, već godinama, za ljude"

Kandidatkinja Elke Kahr (59) osvojila je 29,1 posto glasova, prema čemu Austrijska komunistička stranka KPOe vodi u Grazu, pokazuju prvi rezultati

VIDEO

Kandidatkinja Komunističke stranke lako je pobijedila na lokalnim izborima u nedjelju u drugom po veličini austrijskom gradu Grazu, što je ocijenila "više nego neočekivanim" jer njezina stranka nema velik utjecaj u Austriji.

Austrijska komunistička stranka KPOe vodi u Grazu, pokazuju prvi rezultati. Njezina kandidatkinja Elke Kahr (59) osvojila je 29,1 posto glasova (+8,8 posto), a konzervativac na odlasku Siegfried Nagl iz stranke OeVP, na dužnosti gradonačelnika u zadnjih 18 godina, dobio je 25,7 posto (-12,1 posto) i predao ostavku.

Ankete nisu predviđale takav uspjeh i njegovi su "razmjeri više nego neočekivani", reagirala je Kahr obraćajući se novinarima.

"Neki daju obećanja u tjednima prije izbora. Mi smo pak tu svaki dan, već godinama, za ljude, napose za one najsiromašnije", rekla je tumačeći takav uspjeh.

Graz, drugi po veličini austrijski grad koji ima više od 220.000 birača, često daje velik broj glasova Austrijskoj komunističkoj stranci koja gotovo da ne postoji u ostatku zemlje.

Uz krajnju desnicu i zelene, KPO je sudjelovao u prošlom sastavu gradske vlasti na čelu s konzervativcima i imao je dva zamjenika zadužena za promet, zdravstvo i za socijalnu politiku.

KPO još nije otkrio s kojim će strankama sastaviti vladu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...