Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Končar odlučio: Odustajem od 3. maja zbog tehničkih stvari

Jadranska ulaganja osnažuju ponudu za Brodotrogir i Kraljevicu. Nažalost 3. maj trenutno nije uključen u našu ponudu, izjavio je Danko Končar u Dnevniku HRT-a

N. list
Foto: N. list
12 komentara

Danko Končar odustao je od brodogradilišta 3. maj. U Dnevniku HRT-a kazao je kako su morali odustati zbog tehničkih stvari. 

- Jadranska ulaganja osnažuju ponudu za Brodotrogir i Kraljevicu. Nažalost 3. maj trenutno nije uključen u našu ponudu - rekao je Končar. 

Njegovi planovi za Brodotrogir odavno su poznati jer Končar tamo namjerava obavljati remont starih jahti, ali će graditi i nove luksuzne jahte.

- U Kraljevicu, zajedno s našim njemačkim partnerom predviđamo kratkoročno ulaganje od sto milijuna eura u off shore programe i otvaranje novih 1700 radnih mjesta - iznio je svoje viđenje Končar.

- Opcija stečaj ili privatizacija nikad nije bila opcija za 3 maj. Gospodina Končara nismo zvali i ovim odustajanjem ništa se neće promijeniti - rekla je predsjednica Radničkog vijeća Nada Jelinić Starčević.

Končar je danas bio na sastanku u Vladi s Radimirom Čačićem. Danko Končar kazao je da mu Čačić nije rekao kada će Vlada donijeti odluku o brodogradnji.

Na pitanje hoće li otpuštati dio radnika, Končar je kazao: 

- Program koji je prihvatila Europska unija, i ne samo od EU nego i sami sindikati, uprava, Republika Hrvatska, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, predviđa da se radnici moraju zbrinuti, a ne otpustiti. Prema programu to bi trebala odraditi Vlada, sve je definirano što moramo mi učiniti, a što Vlada, a što sami škverovi - nastavio je Končar koji se dotaknuo i pitanja koncesija. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message