Obavijesti

News

Komentari 130

Kopernikanski obrat: Žene su sklonije seksu od muškaraca

Kopernikanski obrat: Žene su sklonije seksu od muškaraca
1

Istraživanje Sveučilišta Duke u pokazalo je da ispitanici -oba spola podjednako - jako napuhuju tvrdnje o tome koliko vremena provode razmišljajući o seksu, kao i koliko često da ga imaju.

VIDEO

Priča o seksu doživjela je u zadnje vrijeme kopernikanski obrat. Stoljećima je, naime, zdravo za gotovo važila tvrdnja kako muškarci misle o seksu, govore o seksu i prakticiraju seks – ako se to tako nespretno  može reći - znatno više od žena. Skoro je poslovičnom postala tvrdnja da muškarci na seks pomisle svakih sedam sekundi. Jedna znanstvena studija nedavno provedena u Sjedinjenim Američkim Državama  na 202 ispitanika – pola žena, pola muškaraca -  koji su mjesec dana stavili pod nadzor svoje ponašanje, stavove i mišljenja vezana za tu temu, dala je međutim  iznenađujuće rezultate od kojih je najšokantniji onaj da su žene puno sklonije seksu i erotici od muškaraca, i to u djelu i mislima. Na riječima, muškarci su još uvijek dominantni. 

Istraživanje Sveučilišta Duke u pokazalo je da  ispitanici  - oba spola podjednako  - jako napuhuju tvrdnje o tome koliko vremena provode razmišljajući o seksu, kao i koliko često da ga imaju.  I ne samo to. Naši stavovi vezani za seks u dosta su uskoj vezi s općim raspoloženjem. Odnosno, raspoloženje utječe i na percepciju seksa. Dobro raspoloženi ljudi pretjeruju u procjeni koliko često razmišljaju o seksu, kao i u tome koliko često doista vode ljubav. Loše raspoloženi, pak, imaju tendenciju smanjenja procjene svojih seksualnih aktivnosti – fantazija, i  onih stvarnih, užitaka vezanih uz seks. 

Ljudi, nadalje, u procjenama zadovoljavaju rodne stereotipe – od muškaraca se očekuje da stalno razmišljaju o seksu, pa oni svoje tvrdnje o tome prilagođavaju očekivanju. Od žena se to očekuje manje. Istraživanje  je, dakle, otkrilo da  su žene zainteresiranije za seks od muškaraca što se vidi i po nekim fenomenima pop kulture. U krajnjoj liniji, neočekivano veliki uspjeh knjiga poput Pedeset nijansni sive, ili hrvatske Tri boje crne – koje je ženska publika razgrabila – pokazuju da je ženska seksualnost veliki, neistraženi bazen. Kako  je pokazalo nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji, knjiga Pedeset nijansi sive dovela je  do prave eksplozije potisnute seksualnosti. Istraživanje je  pokazalo da  je čitanje knjige navelo čak 64 posto ispitanica da požele više seksa dok su čitale knjigu, a 54 posto ispitanica  reklo je da su im se, osim seksa, poboljšali i odnosi u vezi. 

 'Muškarci misle, dok žene žele", tvrdi, pak Indian Times, koji je došao do zaključka kako su muškarci kontemplativni, dok su žene proaktivne. 

Dani u kojima je  'zahtjevni' seks bio isključivo muški  “forte” su prošlost, zaključuje list. 

Danas žene  traže seks više nego muškarci i s tim treba živjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela