Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Korade se javio u zatvor tek kad je vidio da ga policija traži

Sin pokojnog generala Ivana Korade otišao je u nedjelju iz bolnice, a policija je stavila obavijest na portalu nestali.hr. Mario Korade (26) trenutačno ima dvije teške optužnice

Željko Lukunić/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
90 komentara

Marija Koradu (26) zadnji put su vidjeli u nedjelju liječnici Hitne službe zagrebačke bolnice Sveti Duh. Tamo je zatražio pomoć u nedjelju, no sam je isti dan otišao. Od tada mu se gubi svaki trag. 

Sin pokojnoga generala Ivana Korade trebao se tijekom ponedjeljka prijaviti u istražni zatvor Remetinec. Neslužbeno doznajemo da je na Sveti Duh stigao jer je navodno bio alkoholiziran i pretučen. Iz bolnice su potvrdili kako su ga primili.

- Djelomično smo ga obradili i samovoljno je napustio bolnicu - kratko su nam rekli.  

POGLEDAJTE VIDEO: Mario Korade se ipak javio u zatvor

Inače, prema odluci Županijskog suda u Zagrebu, koji je usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Zlataru, Koradi su u petak opet odredili istražni zatvor, i to zbog kaznenog djela iznude. U pritvoru je zbog toga proveo četiri mjeseca, no pustili su ga da se brani sa slobode. Naveo je kako je psihički loše, da mu je majka bolesna i u lošem stanju te da mora brinuti o sedmogodišnjem djetetu. Tužiteljstvo se žalilo, a da je žalba uvažena, odvjetnica Andreja Vrančić doznala je u petak neposredno pred ročište na sudu u Zagrebu i to od Koradina odvjetnika.  

Na raspravu je trebao doći i optuženi Mario, ali se nije pojavio. Iako je sudac znao da mu je opet određen pritvor, nije raspisao dovedbeni nalog. Uzdao se u obećanje Koradina odvjetnika kako će se do ponedjeljka javiti u Remetinec. Sudac nije smatrao potrebnim da ga dovede policija, unatoč tome što se Korade bez opravdanja nije pojavio na raspravi. 

Zagorska policija do završetka ovog izdanja nije dobila uhidbeni nalog za Koradu. Ipak, vijest o nestanku objavili su na stranicama nestali.hr. Mario ima dvije teške optužnice. U jednoj ga terete za napad na braću Roberta i Nenada Bistrovića, a u drugoj za iznudu. Dva odvojena slučaja prvo su se vodila na sudu u Zlataru. No sutkinja je dobila informaciju kako je neimenovani muškarac u društvu izjavio u ime mlađeg Korade kako se “lako može riješiti i svjedok, ali i sutkinja”. To je prijavila odvjetništvu, no oni nisu uspjeli utvrditi tko je to izjavio, je li Korade upleten u to i je li bila riječ o prijetnji.
Sutkinja je ipak zatražila da se predmet prebaci u Zagreb, gdje je i završio. Odvjetništvo je zatražilo da se oba predmeta spoje, a to je sudac u Zagrebu prihvatio.

Korade je u Remetinec napokon došao jučer nešto poslije 19 sati.

U nedjelju je navodno bio s društvom u jednoj zgradi u zagrebačkom Borovju. Pili su, posvađali su se i potukli. Zbog tučnjave bi Korade mogao dobiti prijavu za remećenje javnog reda i mira. Nakon dolaska policije odbio je alkotestiranje.

Tukao se u kafiću

U kolovozu  2007. Mario Korade, tada 18-godišnjak, potukao se u kafiću Mabis u Varaždinu. U pomoć je pozvao oca, koji je došao naoružan.     

Krvavi pohod

U ožujku 2008. bivši general Ivan Korade ubio je četiri čovjeka. Bježao je policiji u Zagorju i ubio se. Sin Mario bio je u šoku     

Divljao na grobu

Mladi Korade je 2008. razbio bocu viskija na grobu jedne od očevih žrtava. Divljanje je završio u kafiću gdje je udario jednog čovjeka.     

Iznuda i prijetnje

U tri godine Korade je od ‘prijatelja’ iznudio 40.000 kuna. Prijetio mu je da će mu pobiti obitelj i isčupati grkljan. Pritvorili su ga 2015.     

Sam je otišao

Mario je u nedjelju došao u zagrebačku bolnicu Sveti Duh. Liječnici su mu pokušali pomoći, no naprasno je odlučio otići. Prijavili su nestanak.     

Možda vas zanima i ovo:
Message