Obavijesti

News

Komentari 30

Kornatska tragedija: Suđenje Slavici završava ove godine?

Kornatska tragedija: Suđenje Slavici završava ove godine?
1

Na samom početku ročišta predsjednik sudskog vijeća, Boris Babić rekao je da se od jeseni intenziviraju ročišta te da će rasprave trajati tri tjedna u mjesecu

VIDEO

Suđenje Draženu Slavici, bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku, jedinom optuženom za kornatsku tragediju, moglo bi završiti krajem ove godine. Tako je barem dao naslutiti predsjednik Sudskoga vijeća, Boris Babić, koji je na početku suđenja u utorak rekao da će se od jeseni pojačati broj ročišta. 

- Budemo li radili takvim tempom, da od četiri tjedna u mjesecu, tri traju rasprave, krajem godine suđenje bi moglo završiti. Ja sam zacrtao da bude tako - rekao je sudac Babić. Suđenje za Kornatsku tragediju počelo je potkraj studenoga 2010. godine, više od tri godine od stradanja dvanaestorice vatrogasaca. U tom razdoblju bilo je četrdeset ročišta, a saslušano je više od 120 svjedoka. 

Međutim, javnost, te obrana Dražena Slavice smatra kako se najveći dio postupka nije odnosio na ono za što se Slavicu tereti u optužnici. 

- Vjerojatno će se od jeseni rasprava voditi u drugom smjeru, jer su iscrpljeni svi dokazi koje je forsirala strana oštećenih. Sada bi na red trebali doći relevantni dokazi koji su predmet optužbe - izjavio je Slaven Dmitrović, jedan od Slavičinih branitelja. No, tijekom postupka, čini se, nisu zadovoljne ni obitelji poginulih vatrogasaca. Igor Marinović, otac stradaloga vatrogasca, koji je najaktivniji na raspravama, čak je ispred zgrade suda spočitnuo šibenskom tužitelju Zvonku Iviću da nije zadovoljan u potpunosti njegovim radom. Rekao mu je da primjerice "vojsku" na suđenjima nije ništa relevantno pitao, te dodao kako obiteljima nije cilj osuditi Slavicu, nego doznati istinu. 

- Opet smo čuli svjedoka koji ništa nije vidio i ništa ne zna - kratko je prokomentirao Marinović, svjedočenje zadnjega svjedoka prije ljetne stanke, Jose Frančeskija, svjetioničara s otočića Sestrica Vela. On je ispričao da je oko 13 sati vidio vatru i njezino razbuktavanje. Osim kanadera nije vidio nikakvih drugih letjelica, a mjesto nesreće sa svjetionika niti dalekozorom nije mogao vidjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...