Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
3 komentara

Kosići se nadaju novom stanu: Predali smo papire, sad je lakše

Mala obitelj Kosić morala je napustiti zagrebački Kozjak nakon potresa jer je njihova kuća - neupotrebljiva. Otac Tomislav nada se kako će grad ispuniti obećanje o novom stanu

Foto: Željko Hladika/24sata
3 komentara

Prije tri dana pisali smo o obitelji Kosić čija je kuća stradala u potresu i majci Andrijani (38) koja skrbi o slijepom mužu Tomislavu (41) i dvjema kćerkama. Ovih dana, nakon birokratskih zavrzlama, prikupili su sve papire i nadaju se kako će u budućnosti moći useliti u novi stan koji im je, kako kažu, obećao grad Zagreb.

-Statičari su obavili detaljni pregled naše kuće na Kozjaku i utvrdili kako kuća nije sigurna za život, oštećenja su ogromna. Dobili smo rješenje u kojem piše kako je kuća u kategoriji - neupotrebljiva N2 zbog oštećenja, rekao je Tomislav.

Foto: Željko Hladika/24sata

Tomislav kaže kako mu sve teže pada život u Studentskom domu Cvjetno naselje jer mora plaćati taksi gdje god da ide, a često posjećuje bolnice zbog zdravstvenih problema i supruga ga mora svugdje pratiti. Muči ga i to što je mlađa djevojčica dosada samo jednom išla logopedu pa strahuje za razvoj njenih govornih poteškoća.

Osim toga, problem mu je i prehrana.

60 DANA NADE Obitelj Kosić izgubila je kuću: 'Samo želimo imati svoj dom'

- Nakon dva srčana udara moram jesti isključivo hranu za srčane bolesnike, kuhinji je teško pripremati raznoliku hranu samo za jednu osobu, a meni je skupo odlaziti svaki dan u trgovinu po kefir, tunu i drugu bezmasne proizvode. Jedna limenka tune košta 15 kuna - objašnjava Tomislav. Dodaje kako je supruga Andrijana stalno na nogama. Kada ne pomaže njemu pomaže kćerima oko zadaće ili njegovoj majci ili sestri koje su također u domu.

- Majka i sestra su također s nama. Majka ima rak dojke, a sestra rak grlića maternice, nastojimo im pomoći koliko god možemo i obaviti za njih što se može - zaključio je Tomislav.

Za sve koje mogu financijski pomoći IBAN-i na koji obitelji Kosić možete uplatiti novac su:Tomislav Kosić
Erste banka, 
Žiro račun 
IBAN: HR 8124020063102610015

Andrijana Kosić 
Raiffeisen bank 
Devizni račun 
HR 1424840083292564799

Za hranu za srčane bolesnike možete se obratiti direktno Tomislavu na telefon: 0912290053.

Tema: Potres u Zagrebu

Možda vas zanima i ovo:
Message