Obavijesti

News

Komentari 65

Kosor: Izlazimo iz koalicije ako SDSS ostane pri stavu o NDH

Kosor: Izlazimo iz koalicije ako SDSS ostane pri stavu o NDH
1

Mi nećemo surađivati sa SDSS-om ako ostanu pri svojoj tvrdnji o NDH. Ako pak ode SDSS, mi ostajemo i vladajuća većina će imati 79 zastupnika, poručio je šef HSLS i jedini zastupnik stranke Darinko Kosor

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji sudjeluje u HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji, rekao je za N1 da će oni napustiti koaliciju ako HDZ i SDSS ostanu u koaliciji, a bez obrazloženja te stranke za izjave Milorada Pupovca koji je usporedio Hrvatsku s NDH.

Kaže da je tom izjavom Pupovac naštetio i Hrvatskoj i najviše Srbima u Hrvatskoj.

Škoro iznenadio: Zabranio bih SDSS ako bi se stvorili uvjeti
Škoro iznenadio: Zabranio bih SDSS ako  bi se stvorili uvjeti

- Mi nećemo surađivati sa SDSS-om ako ostanu pri svojoj tvrdnji o NDH. Ako pak ode SDSS, mi ostajemo i vladajuća većina će imati 79 zastupnika. Ako Milan Bandić zbog toga na bilo koji način uđe u izvršnu vlast, mi ćemo također otići. HSLS se ne boji izbora  -poručio je Kosor i naglasio da će konačnu odluku donijeti nakon što se održi koalicijski sastanak, ali i Glavni odbor SDSS-a.

Kosor je za 24sata dodao da neće tražiti ispriku, ali hoće jasna obrazloženja.

- Je li ova Vlada fašistička? Ima li ona naznake NDH i potiče na nasilje protiv nacionalnih manjina? Jesmo li mi država koja stvara probleme u regiji? Želim te odgovore. Ako Pupovac misli da jesmo, ako mene netko optuži da sudjelujem u takvoj većini onda više nemamo što tražiti zajedno. Smatram da je ovo najdemokratskija Vlada u cijeloj regiji, a HSLS-ov stav o NDH je oduvijek poznat. Ako Pupovac smatra da nema tih natruha, ali da se događaju politički incidenti protiv kojih se svi zajedno trebamo boriti i raditi na prevenciji, onda smo na istom političko tragu - rekao je Kosor.

HVIDRA traži ispriku Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om
HVIDRA traži ispriku Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om

Podsjetimo, HVIDR-a koju vodi saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić također traže da HDZ više ne bude u koaliciji sa SDSS-om ako se Milorad Pupovac ne ispriča. Prijete da više neće podržavati HDZ ako koalicija opstane.

Pokretanje videa ...