Obavijesti

News

Komentari 313

Škoro iznenadio: Zabranio bih SDSS ako bi se stvorili uvjeti

Škoro iznenadio: Zabranio bih SDSS ako  bi se stvorili uvjeti
1

Ja sam čovjek koji bi apsolutno pokrenuo zabranu određenih političkih stranaka ako se stvore preduvjeti za to, rekao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro

Miroslav Škoro, nezavisni predsjednički kandidat, gostujući u ponedjeljak navečer u emisiji Bujica nije isključio mogućnost da pokrene postupak zabrane djelovanja Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) postane li predsjednik Republike.

Na pitanje urednika i voditelja Velimira Bujanca kako bi reagirao kao predsjednik dođe li mu takav zahtjev da se preispita legalnost postojanja SDSS-a od, primjerice, Ivana Penave ili Marijana Pavličeka, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Vukovara, Škoro je odgovorio da bi pokrenuo postupak zabrane ako se za to stvore preduvjeti.

Škoro objavio liječnički nalaz o svom stanju: 'Odgovoran sam!'
Škoro objavio liječnički nalaz o svom stanju: 'Odgovoran sam!'

- Znam da je predsjednik u poziciji da pokrene zabranu određenih političkih stranaka i ne govorim ovo da bih skupljao jeftine političke bodove. Međutim, bez obzira na sve, ja sam čovjek koji bi apsolutno pokrenuo zabranu određenih političkih stranaka ako se stvore preduvjeti za to - rekao je Škoro. 

Rekao je i da mu se kod Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a kojeg je javnost kritizirala nedavno zbog usporedbi današnje Hrvatske s NDH, ne sviđa to što po mišljenje ide "na Frušku goru" te da to "destabilizira Hrvatsku i postavlja se na način da je on druga strana" te da nitko u Hrvatskoj ne može biti druga strana ako je politički Hrvat. 

Ovo su ozbiljna vremena. Tko bi dao ovlasti komedijašu Škori
Ovo su ozbiljna vremena. Tko bi dao ovlasti komedijašu Škori

Na inzistiranje Bujanca da to ne isključuje mogućnost zabrane SDSS-a, Škoro je ponovio: 

- I zabrana je dio toga, to je kao kod odgoja djece, nekad djetetu moraš zabraniti da gleda televizor neko vrijeme, zašto ne? - rekao je.