Obavijesti

News

Komentari 47

Kosor o HDZ-u: Lani mi je bilo teško, danas je tek običan dan

Kosor o HDZ-u: Lani mi je bilo teško, danas je tek običan dan
8

Na pitanje kako se osjeća danas, kada HDZ slavi 24. obljetnicu, Jadranka Kosor je kazala da je vrh stranke ni prošle godine nije pozvao na svečanu sjednicu

VIDEO

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor još uvijek se nije čula s Milanom Kujundžićem, koji je nedavno istupio iz HDZ-a, a imali su, kako kaže, malu korespondenciju. Kazala je da će s njim idućih dana popiti kavu, no tvrdi da od te kave i sastanka ne treba ništa previše očekivati. Dodala je kako će samo razmijeniti mišljenja, iako se nagađa da će Kujundžić osnovati svoju stranku.

Na pitanje hoće li mu se pridružiti, Kosor nije odgovorila. Kazala je tek da uvijek treba razgovarati i da će vidjeti hoće li išta ili ništa biti od toga. Na pitanje kakve će biti njene ambicije i razmišljanja ako do toga dođe istaknula je da trenutno samo želi raditi svoj posao zastupnice i zaraditi svoju plaću, uz napomenu da i dalje ne razumije kako netko kao zastupnik može primati plaću, a da na posao ne dolazi. 

Na pitanje kako se osjeća danas, kada HDZ slavi 24. obljetnicu, Kosor je kazala da je vrh stranke ni prošle godine, iako je tada bila članica stranke, nije pozvao na svečanu sjednicu, nego samo na utakmicu.

- Prošle godine mi je bilo teško, a danas mi je to običan radni dan - rekla je. 

'Neka stranka izgubi dio novca ako ostane bez zastupnika'

Kosor je u ime Kluba u Sabor uputila izmjene Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. Prema tom Zakonu, stranke godišnje iz proračuna dobivaju novac za svakog izabranog zastupnika i to 325.725 kuna za zastupnika i 10 posto više za svaku zastupnicu i to u iznosu od 358.297 kuna, što ukupno ove godine za sve zastupnike iznosi oko 50 milijuna kuna. 

Prema tom Zakonu, strankama novac pripada i za nepostojeće zastupnike, pa Kosor izmjenama Zakona traži da se novac za one koji su otišli iz stranke ili su izbačeni vrati u proračun te da ministar financija odluči onda što će s tim novcem. 

Samo što se njenog mandata tiče HDZ bi kroz četiri godine trebao primiti preko milijun kuna. 

- Ovaj prijedlog nije uperen protiv nikoga, već ide u smjeru jačanja pravne države i dodatne fiskalne odgovornosti - izjavila je Kosor. Iako Zakon predviđa da nezavisni zastupnici ako se priključe nekoj političkoj opciji i dalje primaju novac iz proračuna, Kosor nije išla u izmjene te odredbe. 

'Nije dužnost premijera da detaljno čita sve zakone'

Upitana zašto Zakon nije mijenjala u vrijeme kada je bila u prilici, Kosor je odgovorila:

- Zato što ja pojedinosti svih zakona nisam mogla čitati, i nisam mogla duboko ući u analizu svake pojedine odredbe. Moja dužnost, kao niti dužnost bilo kojeg premijera nije da detaljno čita zakone i sve odredbe. To niti jedan premijer ne može. Da pitate premijera Milanovića o pojedinostima ovoga Zakona, sigurno ne bi znao - kazala je Kosor. 

Detaljima ovih zakona pozabavila se tek nakon izbacivanja iz HDZ-a, jer ju je to tada interesiralo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...